500 gram hakket oksekød
100-150 gram bacon i tern evt. kalkunbacon
1 stort løg ( el. 2 små) 250 g.
3-4 gulerødder 350 g.
1 rød chilipeber
(rødpeber/gulpeber, ved ikke så krydderet ret)
3 fed hvidløg
1 dåse hakkede tomater (evt. blendet)
1 dåse koncentreret tomatpuré
1-2 dl. rødvin
4-5 dl. vand (efter behov)
1 spsk. oregano
1 spsk. basilikum
1 spsk. merian
1 tsk. chiliflager
Salt
Peber
9-12 Lasagneplader
250 g. Revet Ost
Becamelsovs (se under Monica's Behamelssauce 1/2)
mælk/mel/salt/peber/muskat/ evt. fløde/smelteost
Hak løg, hvidløg, chili og gulerødder.
Steg baconterningerne og løgene sammen i en stor sauterpande eller gryde i 2-3 min. Tilsæt derefter 500 gram oksekød.
Når kødet er brunet tilsættes hakkede tomater, koncentrerede tomatpuré, hvidløg, chilipeber samt gulerødder. Rør saucen godt sammen.
Tilsæt derefter rødvinen og en passende mængde vand. Til sidst tilsættes chilipulveret samt krydderurterne oregano, basilikum og merian. Smag saucen til med salt & peber, og lad den småkoge under låg i 15- 20 min.
I bundet af fadet lægges et tyndt lag behamelsauce. Oven på det lægges et lag lasagneplader. Derefter skiftevis et lag kødsovs, lidt behamelsauce og et lag lasagneplader. Slut af med kødsovsen efterfulgt af behamelsauce.
Bag lasagnen i en forvarmet oven ved 200 grader i ca. 35 min. Efter 25 min. dækkes lasagnen med revet ost. Lad den stå i 10-12 min. før den spises.
Med en god salat og flûtes
Hvidløgsdressing kan anbefales til, hvis man er til hvidløg