opskrifter
Søg i 12.605 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt.
UPDATE VEDR. "NY MADUNIVERSET" jan 2021:
Send os gerne en mail med ønsker til den nye Maduniverset.dk
Opskrifter   › Madopskrifter   › Barbacoa de Borrega.

Barbacoa de Borrega.

Barbacoa de Borrega.
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(85)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
6.828
Visninger
106
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



Kan også laves i en ovn, med 1 lammekølle eller mindre eller andre kød sorter. Under tilberedning kan man foretage sig andre ting, da det passer sig selv. Når man først har lavet olie tønden kan den bruges som røgovn til fisk og chile.

du kan fryse denne ret Du kan fryse denne ret


LIGE NU 21% RABAT på ALT køkkenudstyr, i samarbejde med Maduniverset
fx. chokolade fondue, No touch sæbedispenser eller affaldsspand med autolåg og 300+ andre produkter Se og køb på Køkkenuniverset.dk
DU SKAL BRUGE
Til marinaden.
12 kilo udbenet lammekøller, eller lammekød, skåret i mellemstore stykker,
10 medium ancho chili vaskes, frø fjernes, ristet let, og lægges i blød i varmt vand (eller tilsvarende chile pulver)
5 røde Morita chile er behandlet som ovenfor
5 avocado blade
1 tsk. allehånde
½ kanelstænger store (10 cm)
½ L. vand (du kan bruge det, fra chilier i vandbad)
Salt efter smag.

Til grillen:
1 olietønde se (http://www.roegeovnens-venner.dk/)
3 store sække grill kul.
En støbejernsgryde, med plads til 10 L. indhold (eller en gryde der kan tåle grill)
10 liter vand
2 mellemstore løg, fint hakket
5 fed hvidløg, finthakket
200 g. kikærter
30 til 50 gram vasket Morita chile eller chipotle chile
10 chipotle chile
5 stilke mynte
1 spsk. groft salt eller efter smag
10 ark bananblade (kan købes i asiatiske butikker)
tykt stanniol til indpakning
(Svejsehansker)


SÅDAN GØR DU
Dag 1.
Del chiles og rens for frø, ristes over grill eller pande. Sættes i vandbad med kogende vand i 20 min.
Blend chiles med blade af avocado, kanel og salt, langsomt hæld vandet fra chiles i blenderen, blend til en fin marinade.
Gnid kød stykkerne med smør, salt, peber og stødt allehånde.
Læg kødstykkerne i en stor gryde/container (eller to der kan rummer alt kødet) med marinade lag vis og lad det marinere i 24 timer i køleskab.
Kog benene fra de udbenede lammekøller i mindst mulig vand med bouillon terninger i nogle timer, si væsken fra. Kog kikærter til de er møre dræn og tilsæt dem i væsken fra bouillonen og sæt i køleskab.
Dag 2.
Vask chiles skral løgene og hak dem, rens hvidløgene og hak dem, mynte og salt tilsættes i gryden med 10 L.vand.
Læg stanniol stykker ca. en meter lang dæk hele risten (rist fra en weber ø57 cm) på kryds og tværs, læg bananblade ca. en meter ligeså, læg det marinerede lam oven på, sæt en trådløs stegetermometer i midten af kødet, pak bananbladene tæt omkring kødet pak stanniol tæt omkring bananbladene evt. med kødnåle eller bomuldgarn.
I olietønden sæt den nederste rist i tønden og gryden der på, sæt risten med det indpakkede lam øverst, træk viren til stegetermometret ud gennem et hul i ½” skruen i låget, læg låget på, (brug en grill starter)skovl varme grillkul i fyrrummet, gentag dette når varmen ikke stiger, i 5-7 timer når temperaturen er ca. 65- 75 efter hvor meget well don du vil have det. (brug svejsehansker eller lignede) Fjern wiren fra stegetermometret og løft låget, løft risten med lammet ud og fjern gryden sæt risten med lammet tilbage i tønden læg låget på. Bring gryden i kog sammen med bouillon og kikærter smag til med salt og chile. Løft risten med lammekødet op og fjern stanniol og bananblade skær kødet ud.

Oprindeligt er det ged retten bliver lavet af (alt kød kan bruges, og blandes) i Mexico graver de et hul i jorden på 1 m. dybde 1 m. i diameter. Placer vulkanske sten (brug granit sten) i bunden læg træ i form af en pyramide, tænd det. Vedligehold med mere træ til der er godt med gløder. Eventuelt tilsæt grillkul til sidst.
Denne forberedelse vil tage ca. fire timer at få meget varme til grilning, den skal være godt varm samme fremgangs måde som med olietønden, fordel stenene placer gryden sæt risten med det indpakket kød og dæk med tæpper og jord over det indpakket kød. Efter ca. 7 timer når kødet har den rette temperatur fjernes jord forsigtigt tæppet løftes af løft kød og gryde op og gør som ovenstående.
SERVERING
Server straks med stegte bønner, ris, guacamole, varme tortilla og suppe, div. salsa. (Kan også serveres som suppe)med ris og bønner ved siden af.
SPARERÅD
Kan også laves i en ovn, med 1 lammekølle eller mindre eller andre kød sorter der er billigere, med vandbad under (se efter der er vand nok i efter fy
 
BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på Barbacoa de Borrega. fra Maduniverset.dk i kategorien Lam opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Barbacoa de Borrega., kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Halloween opskrifter
sæson lige nu
Laksesæson - find inspiration på lækre opskrifter
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Mums Risotto :)
Se opskrifter her
hvid streg 3
Følg Maduniverset

Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...









Populære søgninger: Grillet vildt dyrekølle     Pasta med skinke, peber, tomat & basilikum     Yoghurt-is med hindbær     Helstegt Oksemørbrad I Marinade     Lagkagebund     Chokoladekage på 5 min. i en kop     Æblekage med kokos     Svampet kanelkage     Basilikum mørbrad     Bananmuffins     Boller/birkes med hytteost     Krebinetter med esdragon     Lever i gryde     Nemme æbleskiver     Cola Vingummirand     Moussaka med kartofler     Berliner pfannkuchen     appelsin trøfler     fynsk ris ret     Flødekarameller a'la farmor     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]