Fjern stilk og tør med en fugtig klud alle tørret chile kog i en gryde i 10 min. tag dem op dræn og lad dem køle, rist habanerõs på en tør pande, over gasblus eller grill til hver chile er ca. 50 % sorte og bløde, (når du har kogt rejer) blend de kogte chile, chipotle og tilsæt væsken fra de kogte rejer (hvis du bruger færdig kogte eller grillet rejer tilsæt 1 dl. fiske bouillon) blend til fin puré.
Si saucen, smag til med salt.
Kog vand i en gryde med ½ lille løg. Du kan vælge at pille rejer før du koger dem, klip ned langs ryggen på rejen fjern skal og den sorte streng. Kog skallerne i 5 min. si og brug vandet til at koge rejer i.
Når vandet koger tilsæt rejer kog i 2 min. fjern rejer og sæt til side, kog væsken ind til 1 dl. Bruger du færdige rejer spring dette over.
Rens hvidløg og hak dem eller pres dem, rens løg og sauter i smør eller svinefedt til de er klare, tilsæt spidskommen og lime juice omrøre.
Tilsæt rejer kog langsomt og når rejerne er lyserøde, tilsæt saucen og giv et opkog.
Serveres med mexicanske hvide ris og ensalada de col rojo, tortilla og/ eller bolillo (flûte).
Hvis rejer ikke er afskallet før servering, sørg for mange servietter.