500g hakket oksekød 8-12% fedt
150g bacon. (1pk bacon i strimler)
1 løg
1-2fed hvidløg
1ds hakkede tomater
1-2 spsk frisk timian
2 dl okseboullion
1/4 dl fløde
Salt og peber
Pasta til 4. Eks båndpasta, pastarør, spagetti.
Skær baconskiverne i strimler, og svits dem i en en gryde, når de begynder at tá farve, tilsættes hakket løg, og de steger videre i gryden til løg er klare, og bacon er blevet sprødt. Løg og bacon tages op af gryden, og oksekødet kommes i og steger i fedststoffet fra baconen. Når oksekød er stegt og fået farve tilsættes timian hvidløg, salt og friskkværnet peber, rør rundt så timian og hvidløg bliver fordelt godt med kødet.
Så tilsættes boullion og hakkede tomater. Lad retten koge op og tilsæt fløde, lad retten småkoge i et kvarterstid, før den er klar til severing.
Kog pasta så det passer med den er færdig samtidig med kødsovsen.
Serveres med hvidløgsflute og revet ost.