Kugle grill, løvtræ i små pinde, mesquite flis efter behov
Tænd grill med løvtræ for smag eller briketter.
Når træet er brændt næsten ned uden flammer læg renset løg i ¼, helt hvidløg eller rens feddene sæt tandstikker i feddene, renset forårsløg, vask hele chiles uden stilk. Læg låg på så flammerne går ud og kun ryger.
Når ingredienserne er grillet med sorte pletter, få træet til at flamme op og kom en håndfuld mesquite flis på gløderne, læg låg på så flammerne går ud og kun ryger i ca. 15 min. For mere røgsmag evt. kom mere mesquite flis på i længere tid.
Kom alle ingredienserne (grilles hvidløg helt pres fedene ud) i en blender og blend til ønsket konsistens, kom det blendede i en gryde med lidt olie og kog det ved svag varme i 15 min. rør engang imellem.
Kom i rene atamon skyllet glas fyldes til ½ cm. fra top skru låg på med det samme, kan også henkoges, for længere opbevaring. Fryses i isterning bakke let at dosere, lidt tyndere for ispose.
Tilbehør til retter.
Dip til nachos chips.