Kage:
200g mørk chokolade
- 5 dl sukker
- 5 dl mel
- 6 æg
- 3 dl. cremefraiche
- 300 g smeltet smør
Glasur:
200g Chokolade, (min. 55% max. 75%)
100g smør
2 pasteuriserede æg
350g Flormelis
Pynt:
1 pk Bastognekiks/
1½ dåse vaffelrør
100g Chokolade el.flormelis med sort farve til
skrift.
blend kagekant til kagesnulder, som skal bruges til jord.
2 cm kagekant til at skære kister af.
Udover det skal man købe små kranier, arme og ben, spøgelser, edderkopper mm. til pynt. Man kan også selv lave kranier og ben og arme i marcipan, som her på billedet.
Kage:
Smelt chokolade og smør ved meget lav varme i en gryde eller forsigtigt i mikroovn.
- beklæd bradepanden med bagepapir og smør det
- Pisk æg og sukker luftigt i 2 min. pisk den let afkølede smør og chokolademasse i og dernæst creme fraichen. Pisk til sidst melet i ved laveste hastighed. Hæld dejen i bradepanden
- Sæt kagen i en 170 grader varm ovn i midten og bag den ved ca. 35 min, men tjek evt. undervejs med en kniv eller strikkepind, og hold øje med kagen.
Afkøl Kagen til den er HELT kold/afkølet. Gerne til næste dag.
Pynt forberedelse inden glasur: Smelt chokolade eller lav en sort glasur og skriv R.I.P på bastognekiks samt lav kryds og kors tegn.
Glasur:
smelt smør og chokolade over vandbad i en gryde eller forsigtigt i mikroovn. Afkøl det.
Pisk æg og flormelis hvidt og luftigt i et par min. Pisk herefter chokolade/smørmassen i og pisk igen et par min.
Skær 1 cm kant af kagen hele vejen rundt og 2 cm i den ene ende. Dette skal bruges til pynt.
Smør glasur på hele kagen også på kanterne. Skær vaffelrørene over på midten og pres dem ind i kanten hele vejen rundt på kagen som et hegn. Skær 2 paralle snit på 3 cm med ½ cms mellemrum, de steder du vil presse bastognekiks (bagsiden ud af) ned som gravsteder. Pres kiksene ned i snittene og hæld lidt blendet kagesnulder ned foran hvert gravsted med en spiseske. Skær kister af den bredste kanst, der var skåret af og lav kors på med den smeltede chokolade. Pynt med kranier, spøgelser, edderkopper mm.