Hak nødderne groft. Peanutbutteren smeltes i en kasserolle og smør, hakkede nødder, sukker og vaniljesukker tilsættes. Når det hele er godt blandet, hælder du blandingen over i en form beklædt med husholdningsfilm og sætter den på frost nogle timer.
karamelmasse: Smelt sukkeret på panden og rør smør i og til sidst fløden i, sæt i en flad skål ca. 10x10 cm. med bagepapir.
Tag peanutmassen ud af fryseren og vurder, om den er stiv nok til at blive skåret i lange skiver til barer.Ellers lader du den stå lidt endnu.
Skær og sæt en stribe karamel på hver bar, barene dyppes i chokoladen og kokosolien, der er smeltet over vandbad (en stålskål ovenpå en gryde med let kogende vand). Dyp forsigtigt peanutbutterbarerne i ved hjælp af to gafler. Lad hele herligheden afkøle godt i køleskab, inden de spises.
Hvis du vil have mere karamel og med hele peanuts så lav 2 gange så meget karamel og bland peanuts i og lav halv portion bund.
serveres iskolde i enten hele barer eller skåret i 1 cm. tykke skiver.