1 dl rosiner,
12 stk. tørrede abrikoser,
1 dl rom,
50 g gær,
3/4 dl. lunken mælk,
1 dl mel,
100g margarine,
2 spsk. sukker,
knivspids salt,
1/4 tsk mandelessens,
1 spsk. reven citron skal,
2-3 dl. mel,
75 g hakkede mandler,
75g sukat,
flormelis til pynt
Rosiner og abrikoser lægges i blød i rom i mindst 4 timer, men helst natten over.
Opløs gæren i mælken og sigt den 1 dl. mel i. Rør dejen glat og stil den overdækket til hævning, til den er dobbelt størrelse.
Imens røres margarine, sukker,
salt, mandelessens, sukat og citronskal sammen. Bland det herefter med dejen og tilsæt mere mel, og ælt nu dejen videre på bordet til den er lind. Stil den til hævning tildækket 1½-2 timer, Igen til dobbelt størrelse.
Rul nu dejen ud og form den til en rectangulær pølse 12 x 6 cm og læg den på en bageplade med smurt bagepapir og lad den hæve yderligere 30 min. Bag den herefter ved ca. 200 grader i 25-30 min til den er gylden brun.
Pynt: Strø med flormelis el. lav en glasur og smør på.
06.11.2012, 15:37