opskrifter
Søg i 12.602 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt.
UPDATE VEDR. "NY MADUNIVERSET" jan 2021:
Send os gerne en mail med ønsker til den nye Maduniverset.dk
Opskrifter   › Madopskrifter   › Florentiner

Florentiner

Florentiner
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(207)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
24.863
Visninger
334
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF





LIGE NU 21% RABAT på ALT køkkenudstyr, i samarbejde med Maduniverset
fx. chokolade fondue, No touch sæbedispenser eller affaldsspand med autolåg og 300+ andre produkter Se og køb på Køkkenuniverset.dk
DU SKAL BRUGE
120 g smør
125 g sukker
100 g kandiseret appelsinskal, finthakket
30 g cocktailbaer, finthakket
60 g mandelflager
120 g smuttede mandler, hakkede
1/3 dl piskefløde
250 g mork chokolade, hakket


SÅDAN GØR DU
Ovnen forvarmes til 180 g. To bageplader pensles med smeltet smør.
Smørret smeltes i en lille gryde. Rør sukkeret i det smeltede smør og bring blandingen i kog. Tag gryden af blusset. Tilsaet kandiseret appelsinskal, cocktailbaer, mandelflager og hakkede mandler. Rør denne blanding godt sammen. Floden piskes til en lind skum og vendes forsigtigt i dejen. Stil dejen til side i 10 min., til den er helt afkølet og tyknet.
Laeg dejen på bagepladerne med to teskeer. Sørg for, at der er god afstand mellem kagerne- de vil flyde en del ud. Bag kagerne i 5 min., til de er netop faste. tag pladerne ud af ovnen. Form kagerne til praecise cirkler ved hjaelp af en kop eller udstiksform. Fjern overskydende kanter. Stil pladerne i ovnen i ca. 4 min., hvorefter faconen igen afrettes paa samme måde. Lad kagerne køle af i ca. 3 min., til de er let stivnede. Tag forsigtigt kagerne af pladen med en paletkniv og lad dem køle af på bagerist. Fortsaet til dejen er brugt op. Bagepladerne pensles igen for bagning.
Er dejen blevet for stiv kan den lunes en smule.
Fyld en gryde halvt op med vand og bring den i kog. Tag den af blusset. Kom den hakkede chokolade i en ildfast skål og bring den i vandbad. Skålen må ikke røre vandet. Rør i skålen af og til, indtil chokoladen er smeltet. Lad den smeltede chokolade køle let af. Smør chokolade på florentinernes underside ved hjaelp af en paletkniv. Laeg forsigtigt kagerne med bunden i vejret på en bagerist. Når chokoladen er halvvejs stivnet, laves der et smukt bølgemonster med en gaffel. lad derefter chokoladen stivne helt.
SERVERING
TIPS: Kagerne kan holde sig i en lufttaet boks i over en uge. Ubagt dej kan ligeledes gemmes i køleskabet i en uge.
 
 
BRUGERNES KOMMENTAR

Vibeke
13.11.2006, 14:28
Opskriften lyder delikat, og jeg glæder mig til at prøve den af her til jul:-)
 
Denne gode opskrift på Florentiner fra Maduniverset.dk i kategorien Bagværk opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Florentiner, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

madplaner Indkøbslister
sæson lige nu 10628-fastelavnsboller-med-citronglasur.jpg 15-DSC_0568.JPG 15-DSC_0587.JPG
De bedste fastelavnsboller alt fra børnenes favoritter til fastelavnsboller med Baileys glasur
Se opskrifter her
hvid streg 2
hjemmelavede-karrysild.jpg 6792-grillet-lammekoelle.jpg 10909-paaskeaeg-med-marcipan-karamel-ingefaer-Dulce-de-Leche.jpg
Næste
Påskeopskrifter alt fra påskeæg til karrysild
Se opskrifter her
hvid streg 3
Følg Maduniverset

Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...









Populære søgninger: Raclette med det hele     Fersken suppe (den er genial)     Frisk pasta med laks og flødesovs     Nemme flûtes     indbagt oksemørbrad / Beef Wellington      Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Indbagt laks med butterdej eller fillodej (SUND)     Fondue     Hamburgerryg m. Kartofler, hvid sauce & rosenkål     Trylledej (ikke spiseligt)     Charlotte russe     Nemme pølsehorn     Gulerodskage (Rå)     Kogning af kongekrabbe     Helstegt Oksestriploin     Omelet m. skinke og ost     Spagetti carbonara     Skinke, porre tærte     Hummersuppe     Røræg i ovn     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]