opskrifter
Søg i 12.572 opskrifter
i
OPRET BRUGER (Pt. ikke muligt, ny hjemmeside er på vej)
Opskrifter   › Madopskrifter   › Florentiner

Florentiner

Florentiner
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(207)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
22.895
Visninger
320
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



DU SKAL BRUGE
120 g smør
125 g sukker
100 g kandiseret appelsinskal, finthakket
30 g cocktailbaer, finthakket
60 g mandelflager
120 g smuttede mandler, hakkede
1/3 dl piskefløde
250 g mork chokolade, hakket


SÅDAN GØR DU
Ovnen forvarmes til 180 g. To bageplader pensles med smeltet smør.
Smørret smeltes i en lille gryde. Rør sukkeret i det smeltede smør og bring blandingen i kog. Tag gryden af blusset. Tilsaet kandiseret appelsinskal, cocktailbaer, mandelflager og hakkede mandler. Rør denne blanding godt sammen. Floden piskes til en lind skum og vendes forsigtigt i dejen. Stil dejen til side i 10 min., til den er helt afkølet og tyknet.
Laeg dejen på bagepladerne med to teskeer. Sørg for, at der er god afstand mellem kagerne- de vil flyde en del ud. Bag kagerne i 5 min., til de er netop faste. tag pladerne ud af ovnen. Form kagerne til praecise cirkler ved hjaelp af en kop eller udstiksform. Fjern overskydende kanter. Stil pladerne i ovnen i ca. 4 min., hvorefter faconen igen afrettes paa samme måde. Lad kagerne køle af i ca. 3 min., til de er let stivnede. Tag forsigtigt kagerne af pladen med en paletkniv og lad dem køle af på bagerist. Fortsaet til dejen er brugt op. Bagepladerne pensles igen for bagning.
Er dejen blevet for stiv kan den lunes en smule.
Fyld en gryde halvt op med vand og bring den i kog. Tag den af blusset. Kom den hakkede chokolade i en ildfast skål og bring den i vandbad. Skålen må ikke røre vandet. Rør i skålen af og til, indtil chokoladen er smeltet. Lad den smeltede chokolade køle let af. Smør chokolade på florentinernes underside ved hjaelp af en paletkniv. Laeg forsigtigt kagerne med bunden i vejret på en bagerist. Når chokoladen er halvvejs stivnet, laves der et smukt bølgemonster med en gaffel. lad derefter chokoladen stivne helt.
SERVERING
TIPS: Kagerne kan holde sig i en lufttaet boks i over en uge. Ubagt dej kan ligeledes gemmes i køleskabet i en uge.
 
 
BRUGERNES KOMMENTAR

Vibeke
13.11.2006, 14:28
Opskriften lyder delikat, og jeg glæder mig til at prøve den af her til jul:-)


Skriv en kommentar som gæst eller log ind/opret gratis bruger



Hvad er: 3 + 5 =
Log ind hvis du vil have tilsendt en mail, når nogen skriver en kommentar.

En administrator fra Maduniverset skal først godkende din kommentar før den kan ses på siden (hvis du logger ind, bliver din kommentar vist med det samme)



Log ind eller opret dig som bruger GRATIS på Maduniverset.dk for at skrive et svar eller spørgsmål som omhandler Florentiner opskriften eller tilføje dine favorit opskrifter så du altid ved hvor du har dem, samt familie og venner vil kunne have glæde af opskrifterne.

 
 
Denne gode opskrift på Florentiner fra Maduniverset.dk i kategorien Bagværk opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Florentiner, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Julefrokost opskrifter
sæson lige nu
Inspiration til julefrokosten fx. Andebryst med solbær/chokoladesauce eller Nordiske marcipankugler med havtorn og gran støv
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Thanksgiving kalkun opskrifter
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Gammeldaws æbleskiver     Absolut bedste BBQ marinade     Verdens bedste frikadeller med persille og hvidløg     Frugtsalat II     Sandkage     Pandekager uden sukker     philadelphia fyldt mørbrad     Kartoffelgratin     tunsteak med kold hollandaisecreme     Pasta Toscana     Madbrød med rosmarin     Brunch pølser,æg og bacon     God gammeldags pasta med kødsovs     Tranebærsauce     Salatmayonnaise     Lagkage med karamelmousse, lakridslag og hvid brownie     Indbagt kylling m. ananas & bacon     Stegt flæsk i ovn med persille sovs      Oksekødstærte     Sennep-honning-balsamicco-oliedressing     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+
Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [
Kontakt]