opskrifter
Søg i 12.593 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej
UPDATE: 25.09.19 vi er nu ca. 80% færdig med den nye hjemmeside :)
Opskrifter   › Madopskrifter   › kryrede farsboller med marinerede kartofler & tzatziki

kryrede farsboller med marinerede kartofler & tzatziki

kryrede farsboller med marinerede kartofler & tzatziki
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(77)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
13.846
Visninger
225
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



DU SKAL BRUGE
Marinerede kartofler:
2 kg nye kartofler
1½ liter vand
1½ tsk groft salt

1 spsk herbes de provence
(fransk krydderiblanding)
1½ dl kogende vand
2½ spsk dijonsennep
4 spsk hvidvinseddike
½ dl olivenolie
1½ tsk fint salt
friskkværnet peber
3/4 dl kapers uden lage

Tzatziki:
1 liter yoghurt naturel
2-3 agurker (ca. 800 g)
l spsk groft salt
1 dl cremefraiche 18%
2 små knuste fed hvidløg
friskkværnet peber

Krydrede farsboller:
1 dl forkogte couscousgryn
1½ dl kogende vand
500 g hakket oksekød 12%
2 dl piskefløde
1 æg (str. mellem)
1 dl finthakket zittauerløg
(ca.50g)
1 lille knust fed hvidløg
4 spsk frisk, hakket persille
1 tsk tørret oregano
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
50 g revet Grana ost 32+ (24%)
500 g cherry tomater


SÅDAN GØR DU
Marinerede kartofler; Skrab kartoflerne og skær evt. de største i mindre stykker. Kog dem i vand tilsat salt ved svag varme og under låg i ca. 12 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre.
Rør herbes de provence og kogende vand sammen i en stor skål, og lad det trække i ca. l min. Rør derefter resten af ingredienserne i. Vend kartoflerne i marinaden. Stil dem tildækket i køleskabet i mindst l time. Vend 1-2 gange i kartoflerne. Smag til.

Tzatziki:
Sæt imens 3 kaffefiltre i en sigte over en skål. Fordel yoghurt i kaffefiltrene, og lad den stå til afdrypning i køleskabet i ca. 1½ time. Skræl agurkerne og skær dem i skiver. Læg dem i en skål og bland med salt. Rør den afdryppede yoghurt med creme-fraiche, hvidløg og peber. Skyl efter ca. 1½ time agurkerne i koldt vand. Vrid dem let i et klæde og vend dem i yoghurtdressingen. Smag til og stil tzatziki tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Krydrede farsboller:
Kom couscousgrynene i en skål og hæld kogende vand over. Lad det stå 5 min. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør farsen sammen. Stil den tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Tænd for ovnen, og sæt en plade til opvarmning. Form farsen til valnøddestore boller og sæt dem på bagepapir. Træk papiret over på den varme plade og steg midt i ovnen. Tag farsbollerne ud efter ca. 10 min., vend dem og steg færdig.
SERVERING
Anret farsboller i en skål sammen med cherry tomater og server dem sammen med marinerede kartofler og tzatziki. Tips: Krydrede farsboller kan spises både varme og kolde. De kan også steges i en pande i 25 g smør. Tzatziki smager også godt sammen med grissini.
 
BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på kryrede farsboller med marinerede kartofler & tzatziki fra Maduniverset.dk i kategorien Oksekød opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet kryrede farsboller med marinerede kartofler & tzatziki, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Halloween opskrifter
Følg Maduniverset
sæson lige nu
Halloween 31 okt. - farlige hekse og spøgelser :)
Halloween er oprindeligt en gammel keltisk tradition som markerer afslutningen på sommeren, halloween finder sted hvert år den 31 okt. Kelterne brugte halloween til at takke for høsten ved at ofre mad til guderne, alt maden som skulle ofres blev indsamlet ved at folk gik fra dør til dør og bad om mad til guderne. Alt det mad man havde samlet ind blev om aften brændt på et stort bål altså ofret til guderne. Bålet holdte også onde ånder (eks. Hekse, genfærd) væk som ifølge folketroen var ude på denne aften. Så bliv allerede nu klar til Halloween
Se opskrifter her
hvid streg
Sæson for vildt - dådyr, fasan m.m.
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Laksesæson - find inspiration på lækre opskrifter
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Klamme fingre     Perfekte Mørbradbøffer med bløde løg     Kvædemarmelade     Svampet kanelkage     Halloween menu     Halloween kage kirkegård     Fersken suppe (den er genial)     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     irsk stuvning med svinekød     Mormors Stegte sild i eddike     Marengs spøgelser     Andebryst i ovn til mange     Brownie med saltkaramel midte     Blødende chokoladekage     Nemme pølsehorn     Oldemors sirupskage - nem og lækker     Syltede valnødder     Omelet m. skinke og ost     Bedstemor Ands æbletærte II     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]