opskrifter
Søg i 12.539 opskrifter fra 25.899 medlemmer
i
Opskrifter   › Madopskrifter   › kryrede farsboller med marinerede kartofler & tzatziki

kryrede farsboller med marinerede kartofler & tzatziki

kryrede farsboller med marinerede kartofler & tzatziki
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(77)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
13.431
Visninger
214
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



DU SKAL BRUGE
Marinerede kartofler:
2 kg nye kartofler
1½ liter vand
1½ tsk groft salt

1 spsk herbes de provence
(fransk krydderiblanding)
1½ dl kogende vand
2½ spsk dijonsennep
4 spsk hvidvinseddike
½ dl olivenolie
1½ tsk fint salt
friskkværnet peber
3/4 dl kapers uden lage

Tzatziki:
1 liter yoghurt naturel
2-3 agurker (ca. 800 g)
l spsk groft salt
1 dl cremefraiche 18%
2 små knuste fed hvidløg
friskkværnet peber

Krydrede farsboller:
1 dl forkogte couscousgryn
1½ dl kogende vand
500 g hakket oksekød 12%
2 dl piskefløde
1 æg (str. mellem)
1 dl finthakket zittauerløg
(ca.50g)
1 lille knust fed hvidløg
4 spsk frisk, hakket persille
1 tsk tørret oregano
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
50 g revet Grana ost 32+ (24%)
500 g cherry tomater


SÅDAN GØR DU
Marinerede kartofler; Skrab kartoflerne og skær evt. de største i mindre stykker. Kog dem i vand tilsat salt ved svag varme og under låg i ca. 12 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre.
Rør herbes de provence og kogende vand sammen i en stor skål, og lad det trække i ca. l min. Rør derefter resten af ingredienserne i. Vend kartoflerne i marinaden. Stil dem tildækket i køleskabet i mindst l time. Vend 1-2 gange i kartoflerne. Smag til.

Tzatziki:
Sæt imens 3 kaffefiltre i en sigte over en skål. Fordel yoghurt i kaffefiltrene, og lad den stå til afdrypning i køleskabet i ca. 1½ time. Skræl agurkerne og skær dem i skiver. Læg dem i en skål og bland med salt. Rør den afdryppede yoghurt med creme-fraiche, hvidløg og peber. Skyl efter ca. 1½ time agurkerne i koldt vand. Vrid dem let i et klæde og vend dem i yoghurtdressingen. Smag til og stil tzatziki tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Krydrede farsboller:
Kom couscousgrynene i en skål og hæld kogende vand over. Lad det stå 5 min. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør farsen sammen. Stil den tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Tænd for ovnen, og sæt en plade til opvarmning. Form farsen til valnøddestore boller og sæt dem på bagepapir. Træk papiret over på den varme plade og steg midt i ovnen. Tag farsbollerne ud efter ca. 10 min., vend dem og steg færdig.
SERVERING
Anret farsboller i en skål sammen med cherry tomater og server dem sammen med marinerede kartofler og tzatziki. Tips: Krydrede farsboller kan spises både varme og kolde. De kan også steges i en pande i 25 g smør. Tzatziki smager også godt sammen med grissini.

 
BRUGERNES KOMMENTAR


Skriv en kommentar som gæst eller log ind/opret gratis bruger



Hvad er: 3 + 5 =
Log ind hvis du vil have tilsendt en mail, når nogen skriver en kommentar.

En administrator fra Maduniverset skal først godkende din kommentar før den kan ses på siden (hvis du logger ind, bliver din kommentar vist med det samme)



Log ind eller opret dig som bruger GRATIS på Maduniverset.dk for at skrive et svar eller spørgsmål som omhandler kryrede farsboller med marinerede kartofler & tzatziki opskriften eller tilføje dine favorit opskrifter så du altid ved hvor du har dem, samt familie og venner vil kunne have glæde af opskrifterne.

 
 
Denne gode opskrift på kryrede farsboller med marinerede kartofler & tzatziki fra Maduniverset.dk i kategorien Oksekød opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet kryrede farsboller med marinerede kartofler & tzatziki, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

madplaner Indkøbslister
sæson lige nu 10504-paleo-hveder-maduniversetdk.jpg P4220066.JPG 15-hveder.jpg
Tid til sprøde luftige hveder, se fx. hveder med chokolade eller paleo hveder
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Lækre opskrifter til Mors dag
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


-->

Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Fersken suppe (den er genial)     Sellerifrikadeller de bedste.     Havregrynskugler     Varm Hyldeblomst med citron og ingefær     Spagetti carbonara     Græske kartofler     Jannies boller i karry:     æggesnaps     Frikadeller med havregryn     Grønsagsgratin     Super sprøde hjemmelavede pomfritter - Triple cooked fries     Helstegt Oksestriploin     Nakkekoteletter med bacon.     Helstegt grillet oksefilet     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Cheese Danish     Hvidløgs cremefraiche     Svampet kanelkage     Boller m/ A38     Oldemors sirupskage - nem og lækker     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.0 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+ Følg på Bloglovin

Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]