opskrifter
Søg i 12.598 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt.
Ny flot hjemmeside er på vej.
Opskrifter   › Madopskrifter   › kryrede farsboller med marinerede kartofler & tzatziki

kryrede farsboller med marinerede kartofler & tzatziki

kryrede farsboller med marinerede kartofler & tzatziki
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(77)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
14.117
Visninger
229
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF





DU SKAL BRUGE
Marinerede kartofler:
2 kg nye kartofler
1½ liter vand
1½ tsk groft salt

1 spsk herbes de provence
(fransk krydderiblanding)
1½ dl kogende vand
2½ spsk dijonsennep
4 spsk hvidvinseddike
½ dl olivenolie
1½ tsk fint salt
friskkværnet peber
3/4 dl kapers uden lage

Tzatziki:
1 liter yoghurt naturel
2-3 agurker (ca. 800 g)
l spsk groft salt
1 dl cremefraiche 18%
2 små knuste fed hvidløg
friskkværnet peber

Krydrede farsboller:
1 dl forkogte couscousgryn
1½ dl kogende vand
500 g hakket oksekød 12%
2 dl piskefløde
1 æg (str. mellem)
1 dl finthakket zittauerløg
(ca.50g)
1 lille knust fed hvidløg
4 spsk frisk, hakket persille
1 tsk tørret oregano
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
50 g revet Grana ost 32+ (24%)
500 g cherry tomater


SÅDAN GØR DU
Marinerede kartofler; Skrab kartoflerne og skær evt. de største i mindre stykker. Kog dem i vand tilsat salt ved svag varme og under låg i ca. 12 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre.
Rør herbes de provence og kogende vand sammen i en stor skål, og lad det trække i ca. l min. Rør derefter resten af ingredienserne i. Vend kartoflerne i marinaden. Stil dem tildækket i køleskabet i mindst l time. Vend 1-2 gange i kartoflerne. Smag til.

Tzatziki:
Sæt imens 3 kaffefiltre i en sigte over en skål. Fordel yoghurt i kaffefiltrene, og lad den stå til afdrypning i køleskabet i ca. 1½ time. Skræl agurkerne og skær dem i skiver. Læg dem i en skål og bland med salt. Rør den afdryppede yoghurt med creme-fraiche, hvidløg og peber. Skyl efter ca. 1½ time agurkerne i koldt vand. Vrid dem let i et klæde og vend dem i yoghurtdressingen. Smag til og stil tzatziki tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Krydrede farsboller:
Kom couscousgrynene i en skål og hæld kogende vand over. Lad det stå 5 min. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør farsen sammen. Stil den tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Tænd for ovnen, og sæt en plade til opvarmning. Form farsen til valnøddestore boller og sæt dem på bagepapir. Træk papiret over på den varme plade og steg midt i ovnen. Tag farsbollerne ud efter ca. 10 min., vend dem og steg færdig.
SERVERING
Anret farsboller i en skål sammen med cherry tomater og server dem sammen med marinerede kartofler og tzatziki. Tips: Krydrede farsboller kan spises både varme og kolde. De kan også steges i en pande i 25 g smør. Tzatziki smager også godt sammen med grissini.
 
BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på kryrede farsboller med marinerede kartofler & tzatziki fra Maduniverset.dk i kategorien Oksekød opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet kryrede farsboller med marinerede kartofler & tzatziki, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Grillopskrifter
Følg Maduniverset
sæson lige nu
Sæson på havets guld: skaldyr
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Sæson: Brombær, blommer og blåbær
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Anderledes Kylling Parmesan     Grillspyd med kyllingeinderfilet      Grillspyd     Grillet jomfruhummerhaler     Suppekuren     Fersken suppe (den er genial)     Raclette med det hele     Hurtig boller (skal ikke hæve)     Mexicansk kyllingelasagne     Fyldt kalkunbryst med annans og flødeost og pakket ind i sprød bacon      Abemad - frugtsalat med råcreme     Tomater med ost og krydderier     Nemme pølsehorn     Jordskokkesuppe med ristede kammuslinger     LCHF boller (cloud bread)     Kogte hummerhaler     Pirogger med oksekød     Arabisk Falafel     Skøn snasket chokoladekage - nem at lave     reje/risret     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]