1½ stk æg, hele, rå
50 g mørk chokolade
0,7 dl sukker, stødt melis
1 dl sukker, brun farin
½ tsk kanel, stødt
1,7 dl hvedemel
0,6 dl cacao, pulver
½ tsk bagepulver
¼ tsk salt, stensalt, køkkensalt
0,6 dl creme fraiche 18 %
0,5 g vanillesukker
Start med at røre sammen æg og sukker indtil let og luftigt. Det kan tage ca. 10-15 min. så vis en lille tålmodighed. Denne fase er altafgørende for kagens luftighed.
Bland alle tørstofferne sammen i en skål.
Smelt chokoladen i vandbad. Vandbad foretages således at man kommer noget vand i en gryde og varmer næsten op til kogepunktet. Kom chokoladen i en lille skål der stilles oveni vandet. Det må ikke flyde over. Rør af og til i chokoladen således at den hurtigere smelter.
Kom creme fraiche i æggemassen og rør godt sammen, derefter den flydende chokolademasse. Blendes godt og grundigt. Nu skal tørstofferne blandes i. Det gøres i to omgange, og nu skal der slet ikke piskes med røremaskinen. Stille fart og ikke for længe. Så snart tørstofferne er godt blandet i massen er dejen klar til at hældes i en velsmurt bræddepande.
Bages i 30 til 40 min. midt i ovnen ved 175C. Alt efter ovnen.
Afkøles og dekoreres med f.x. chokoladeglasur og kokosmel. Skæres i passende stykker.