4 stk løg, rå
2 dåse tomat, flået, konserves
0,8 g safran
2 tsk bouillon
4 dl vand, drikke-
300 g kylling, kød, rå
2 dl yoghurt naturel
60 g tehena
2½ spsk citronsaft, friskpresset
2¾ stk hvidløg, fed, rå
1¾ tsk cayennepeber
4 dl ris, parboiled, rå
Kylling i safran:
Løget hakkes fint og svitses i olie i en gryde 3-4 min. Hakkede, flåede tomater, 1 knsp safran, hønsebouillonpasta og vand tilsættes.
Lad saucen koge ind til det halve.
Kom kyllingefileten ved, krydr med salt og cayennepeber (efter smag) og lad det simre i ca. 10 min.
kog risene i let saltet vand.
Serveres med couscous eller brød.
Yoghurtsauce:
Rør ½ dl yoghurt sammen med 2 spsk tehina, 1 spsk citronsaft, ½ fed presset hvidløg, smag til med salt og cayennepeber.
Server yoghurtsaucen med drys af hakket, frisk koriander.
(Safran er et meget kostbart krydderi at bruge i madlavningen. Man kan erstatte det med gurkemeje, der også giver en smuk gul farve.
Tehina er en pasta af sesamfrø.)