opskrifter
Søg i 12.584 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej
UPDATE: 21.05.19 vi er nu ca. 75% færdig med den nye hjemmeside :)
Opskrifter   › Madopskrifter   › Fødelsdagsboller

Fødelsdagsboller

Fødelsdagsboller
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(57)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
7.845
Visninger
155
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



DU SKAL BRUGE
Mørdej:
150g mel
75g smør
74g flormelis
1 æg

Vandbakkelsesdej:
1 1/4 dl vand
60g smør
100g mel
1 tsk sukker
½ tsk bagepulver
3 små æg

Pyld og pynt:
2½ dl piskefløde
flormelis
8-10 ribsgele


SÅDAN GØR DU
Mørdej:
Smuldre mel og smør sammen med fingrene, tilsæt flormelis og saml dejen med ægget. Lad den hvile i køleskabet - gerne til næste dag.

Vandbakkelse:
Kog vand og smør sammen i et tykbundet gryde. Tilsæt mel, blandet med sukker og bagepulver på en gang, mens der røres kraftigt. Tag gryden af blusset.
Pisk æggene sammen og rør dem i dejen lidt efter lidt. Måske skal hele æggemassen ikke bruges - dejen skal være temmelig fast. Lav 8-10 små boller og sæt dem på en plade med bagepapir.
Udrør mørdejen og udstik ved hjælp af et glas 8-10 rondeller, der er store nok til at dække vandbakkelsesbollerne.
Læg mørdejen over bollerne og tryk kanterne fast på pladen. Bag ved 200 grader i 40-45 min.
Ovndøren må ikke åbnes under bagningen.
Lad dem køle af på en rist.
SERVERING
Ved servering skæres toppen af og bollerne fyldes med koldt flødeskum. Drys flormelis på toppen, læg en klat ribsgele på og fæst toppen fast med et fødelsdagsflag.
 
 
BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på Fødelsdagsboller fra Maduniverset.dk i kategorien Bagværk opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Fødelsdagsboller, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Grillopskrifter
sæson lige nu
Mad til Festivalen
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Sæson på havets guld: skaldyr
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Svensk pølseret ( Den rigtige! )     svinemørbrad i fad m. frisk pasta     Salatmayonnaise     Hjemmelavet sky     Honningmarinade     Rabarber crumble med marcipan chunks     Gullasch med kartoffelmos     lækre butterbeans frikadeller     Madmuffins med fyld     After Eight kage     norske boller     Laksesalat med dild og citron     Kartoffelmos med rodfrugter     indbagte pølser     Færøsk æblekage     Mayonnaise med basilikum     Spaghetti med kødsovs     Kalkunbryst med bacon & pikantost     Æblekage med kanelsukker og nødder.     Hjemmelavet Pikant ost     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]