Annoncering | Mobil/tablet version | 193 online
Hent Maduniverset APP blå pil Hent Android app Maduniverset.dk til Ios Maduniverset.dk til Windows phone
opskrifter
Søg i 12.479 opskrifter fra 25.410 medlemmer
i
Opskrifter   › Madopskrifter   › Sørens rugbrød (med surdej)

Sørens rugbrød (med surdej)

Sørens rugbrød (med surdej)
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(167)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
Sørens rugbrød (med surdej)
34.125
Visninger
808
Print
transparent billede
Kategori
til personer
til 2 stk
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF

Lone Borgersen

DU SKAL BRUGE
1. ætning
1 l lunkent vand
4 store tsk salt
500 g skårne rugkerner
500 g hvedemel
1 portion surdej (1-2 dl)

2. æltning
0,5 l lunkent vand
675 g groft rugmel


SÅDAN GØR DU
1. æltning:
Alle ingredienser til 1. æltning røres sammen, dækkes til og hæver ved køkkentemperatur i 12-14 timer

2. æltning:
Det lunke vand (som skal være på den kølige side af lunken) tilsættes og der røres til dejen har konistens som sej grød.
En portion dej (1-2 dl) tages fra til surdej - denne drysses med rigeligt salt og stilles koldt (i køleskab er den holdbar 3-4 uger)
Dejen hældes i 2 former (hver på ca. 1,5 l) trykkes godt ned og glattes med en ske og hæver i 2-6 timer.

Bagning:
Brødene pensles med smør og bages i ca 1,5 timer ved 200 grader. Ovnen slukkes og brødene står ca 10-20 minutter i ovnen. Tages ud af formen og køler af på rist.

Brødene kan fryses. Søren vil sige at de faktisk bliver bedre efter frysning, fordi de så bliver fastere og mere kompakte.

Hvis man vil være sikker på surdejen er det bedst at bage senest hver trejde uge.

Hvis man mangler en portion surdej, kan den laves på følgende måde:

1. dag: 1 dl lunkent vand (håndvarmt) røres sammen med spsk kærnemælk eller yojhurt, 1 dl hvedemel og lidt gær (på størrelse med en citronkerne). Der dækkes med film over og det stilles lunt 1 døgn.

2. dag: Der røres 1 dl håndvarmt vand i og 1 dl groft mel (grahamsmel, fuldkornshvedemel, rugmel) drysses over og røres i. Lad surdejen stå lunt til næste dag. Færdig surdej lugter syrligt pga mælkesyrebakterierne og eddikesyrebakterierne og den færdige surdej skal boble af energi, når du ryster lidt med den. Er dejen ikke blevet syrlig nok kan det være nødvendigt at vente endnu en dag (Politikens nye bagebog)

Jeg opbevarer surdejen i glas i køleskabet og tager den ud et par timer inden den skal bruges. Når jeg bruger af surdejen, lader jeg noget af den blive tilbage i glasset og fylder op igen med ny dej.

 
BRUGERNES KOMMENTAR

Morten
11.08.2008, 14:14
Godt brød. Vil anbefale at bruge min. 2 l forme i stedet.

solvejg morthorst
17.02.2008, 16:45
Kanondejligt brød, men lidt svært at vurdere, hvornår det er helt færdigbagt. Er det bedst at bage med eller uden varmluft? Kan man angive en bestemt temperatur brødet skal have i midten, f.eks ligesom en steg? Det kunne være sjovt at høre nogle gode råd.

høst
30.09.2007, 10:00
dejligt rugbrød. Vi er vilde med det i vores familie.

MArk
15.08.2006, 11:20
Fik sku' diarré


Skriv en kommentar som gæst eller log ind/opret gratis bruger



Hvad er: 3 + 5 =
Log ind hvis du vil have tilsendt en mail, når nogen skriver en kommentar.

En administrator fra Maduniverset skal først godkende din kommentar før den kan ses på siden (hvis du logger ind, bliver din kommentar vist med det samme)



Log ind eller opret dig som bruger GRATIS på Maduniverset.dk for at skrive et svar eller spørgsmål som omhandler Sørens rugbrød (med surdej) opskriften eller tilføje dine favorit opskrifter så du altid ved hvor du har dem, samt familie og venner vil kunne have glæde af opskrifterne.

 
TIPS / INFO FRA VORES LEKSIKON
 
Denne gode opskrift på Sørens rugbrød (med surdej) med billede fra Maduniverset.dk i kategorien Bagværk opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Sørens rugbrød (med surdej), kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

sæson lige nu hjemmelavede-karrysild.jpg 6792-grillet-lammekoelle.jpg 10909-paaskeaeg-med-marcipan-karamel-ingefaer-Dulce-de-Leche.jpg
Påskeopskrifter alt fra påskeæg til karrysild
Se opskrifter her
hvid streg 2
10584-syltet-ramsloeg-knopper.jpg 10765-ramsloegpesto.jpg 10932-ramsloegssalt.jpg
Næste
Ramsløg, voksner lige nu i naturen, prøv opskrifter med den gode gamle danske urt
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Påske opskrifter
AFSTEMNING

Hvilke ting hader du mest når du handler ind?

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...


Populært minut for minut
Følg Maduniverset
Nyheder fra os
Følg Maduniverset på Google Plus






Populære søgninger: Kantarel sauce     Knasende chokolade-Godter     Kyllingeragout      krydret farsfad med porrer     De fantastiske ananasbøffer     Hjemmelavet is m. chokolade eller andet. ;) Mums!     Julekager     Banankage 6     Panæng (Super lækker stærk thai curry)!!     Panettone     Grov go'e boller     Halloween menu     Kongens torsk m/karry     Pebre ( chilensk salsa)     Orientalsk Kylling med Kokosmælk     Fiskefrikadeller med rejer     Svensk vörtbrød     Nøddetærte     Hamburgerkoteletter med pasta.     Rimboboller     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.0 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+ Følg på Bloglovin
Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]
Spishos.dk | Alleopskrifter.dk | Indbydelsen.dk | Madopskrifter.biz | Ignesco.dk | Foodinspirer.com