350 g oksekød, hakket
2 spsk. løg i tern - letstegte
2 spsk. sylt./bagte rødbeder i tern
½ spsk capers
1 rå æggeblomme
lidt salt
Skysauce:
3 dl. brun sky
2 spsk smør
godt 1 spsk mel
lidt kulør
Tomatsalat:
2 stk. tomater,
1 lille løg (evt. rød)
lidt salt og peber
Marinade:
1½ spsk. lys balsamicoeddike
3 spsk. olivenolie, jomfru
1 tsk. tomatketchup
Kartofler:
325 g kartofler(skrællet)
Pynt:høvlet peberrod
agurkespringere
hakket persille
tomatvifte
Bøffer
1)Bland oksekødet med løg , syltede/bagte rødbeder, capers, lidt salt og æggeblommen.
2)Lad "farsen" hvile i 30 min. – Form farsen til 2 lige store "hakkebøffer"
3)Afbrun hurtigt disse i smør og steg dem langsomt færdigt ved svag varme.
4)Vend kun bøfferne 1 gang på panden ( kan evt. færdigsteges i ovnen.) - Krydr med salt og peber.
Kartoflerne:
1)Skræl kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i ca. 20 min.
2)Drys kartoflerne med friskhakket persille før serveringen.
3)NB!!Er det ny kartofler skal disse kun skrabes
Skysauce:
1)Når bøfferne er stegte, tag dem af panden og afkog panden med skyen.
2)Jævn saucen kan med en "smørbolle" af margarine og mel.
3)Kog saucen godt igennem og smag den til.
Tomatsalat
1)Skyl tomaterne og udstik stilken. - Skær tomaterne i tynde skiver. (kassér endeskiverne)
2)Fordel tomatskiverne i 2 skåle af passende størrelse
3)Rens løget, halvér det og skær det i fine små tern. - Drys de finthakkede løg ud over tomatskiverne
4)Pisk marinaden sammen og kom den over tomaterne, ½ time før serveringen.
Anretning:
1)Kom de stegte bøffer på et par tallerkner af passende størrelse
2)Maskér bøfferne med en anelse skysauce
3)Pynt bøfferne med høvlet peberrod, agurkespringere, tomatvifte og hakket persille.
4)Læg de kogte kartofler ved og drys dem med hakket persille
5)Servér resten af skysaucen og tomatsalaten á part