opskrifter
Søg i 12.568 opskrifter
i
OPRET BRUGER (Pt. ikke muligt, ny hjemmeside er på vej)
Opskrifter   › Madopskrifter   › Grov go'e boller

Grov go'e boller

Grov go'e boller
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(760)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
Grov go'e boller
349.981
Visninger
9.147
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



var dagens opskrift 06.06.2018 Grov go'e boller var dagens opskrift den 06.06.2018

DU SKAL BRUGE
2 dl. havregryn.
3 dl. ialt af følgende (man bruger hvad man har):
solsikkekerner, hørfrø, sesamfrø, hele eller knækkede kerner af rug eller hvede.
6 dl. vand.
5 dl. mælk (evt. et surmælksprodukt)
1 pk. gær.
1 tsk. grov salt
2 spsk. sødemiddel (honning, sirup eller sukker)
½ dl. olie (eller en klat margarine)
2 æg.
3 dl. grov mel (rugmel eller fuldkornshvede)
1-1½ kg. hvedemel
sammenpisket æg til pensling (eller kaffe)
lidt frø eller birkes til drys (grov mel kan også bruges)

PRØV OGSÅ…


SÅDAN GØR DU
Havregryn og kerner hældes i en gryde med vandet og koges ca. 1 min. Tages af varmen.
Gæren smuldres i et stort fad.
Kernegrøden tilsættes koldt mælk, salt og sødemiddel samt æg og olie.
Mærk om temperaturen er håndlun (ca. 37 grader) ellers må man vente lidt.
Når temperaturen er tilpas hældes først lidt af blandingen ned i fadet og gæren røres ud heri, dernæst hældes resten oveni.
Så røres det grove mel i, og man fortsætter med hvedemel til en passende konsistens. Dejen æltes igennem.
Stilles til hævning et lunt sted, tildækket i ca 1-1½ time.
Dejen slås ned, formes til boller, der efterhæver på pladen i ca. 15-20 min.
Pensles og drysses.
Bages ved 225 grader i ca. 15 min.
SERVERING
Bollerne kan formes som alm. boller, eller som flade frokostboller. Servering vil afhænge af udformningen. Bollerne er fryseegnede og gode at lune i ovn eller på brødrister. Jeg ved det er en kæmpeportion, men det er rart at have boller i fryseren, og arbejdet er jo næsten det samme.
 
BRUGERNES KOMMENTAR

Pernille Elman Pedersen
05.03.2013, 08:16
Så blev der bagt boller (og flütes). Dejen er bare super at arbejde med og det færdige resultat er super godt. Jeg havde lidt græskarkerner og valnødder som også kom med i :-)

Pernille Elman Pedersen
04.03.2013, 14:18
Den opskrift MÅ jeg simpelthen bare prøve - det lyde jo super duper lækkert! Hvis det er et hit, som boller vil jeg evt. prøve at lave flütes også - nogle som har erfaring med at bruge dejen til flütes?

Julie
10.03.2011, 14:32
Bollerne er udmærkede, men de mangler smag, de mangler den wow når man spiser den .. Ellers en god opskrift ..

katrine
04.06.2010, 13:26
kan de laves uden æg?

Tina
09.04.2009, 20:01
Kan man bruge speltmel i stedet for alm. mel?

Annette Christoffersen
04.04.2007, 13:31
Hej! Dette er bare den bedste opskrift på grovboller jeg har prøvet til dato. - Min mand lider af diabetes, og de er bare KANON i forhold til hans blodsukker, og så gør det jo heller ikke noget at de smager så godt.


Skriv en kommentar som gæst eller log ind/opret gratis bruger



Hvad er: 3 + 5 =
Log ind hvis du vil have tilsendt en mail, når nogen skriver en kommentar.

En administrator fra Maduniverset skal først godkende din kommentar før den kan ses på siden (hvis du logger ind, bliver din kommentar vist med det samme)



Log ind eller opret dig som bruger GRATIS på Maduniverset.dk for at skrive et svar eller spørgsmål som omhandler Grov go'e boller opskriften eller tilføje dine favorit opskrifter så du altid ved hvor du har dem, samt familie og venner vil kunne have glæde af opskrifterne.

 
 
Denne gode opskrift på Grov go'e boller med billede fra Maduniverset.dk i kategorien Bagværk opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Grov go'e boller, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Julefrokost opskrifter
sæson lige nu
Inspiration til julefrokosten fx. Andebryst med solbær/chokoladesauce eller Nordiske marcipankugler med havtorn og gran støv
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Thanksgiving kalkun opskrifter
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Gode Råd - Sønderjysk specialitet     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Svampet kanelkage     Fersken suppe (den er genial)     sauce Bigarade - en anderledes sauce til jule anden.     Piment sauce     Waldorfsalat - Gammeldags     Helstegt Oksestriploin     Gammeldags hønsesalat     Oldes Kokoskranse     Blommetrifli     Raclette med det hele     Luxus Koteletter i fad m. skivekartofler     Tunmousse      Æbleskiver (sønderjyske)     Brunkager som kan rulles ud(børn elsker det)     Mormors Marmeladekage     Frisk pasta med laks og flødesovs     Græske frikadeller     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+
Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [
Kontakt]