opskrifter
Søg i 12.598 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej
UPDATE: 25.09.19 vi er nu ca. 80% færdig med den nye hjemmeside :)
Opskrifter   › Madopskrifter   › Grov go'e boller

Grov go'e boller

Grov go'e boller
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(761)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
Grov go'e boller
403.984
Visninger
9.296
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



var dagens opskrift 05.01.2019 Grov go'e boller var dagens opskrift den 05.01.2019

DU SKAL BRUGE
2 dl. havregryn.
3 dl. ialt af følgende (man bruger hvad man har):
solsikkekerner, hørfrø, sesamfrø, hele eller knækkede kerner af rug eller hvede.
6 dl. vand.
5 dl. mælk (evt. et surmælksprodukt)
1 pk. gær.
1 tsk. grov salt
2 spsk. sødemiddel (honning, sirup eller sukker)
½ dl. olie (eller en klat margarine)
2 æg.
3 dl. grov mel (rugmel eller fuldkornshvede)
1-1½ kg. hvedemel
sammenpisket æg til pensling (eller kaffe)
lidt frø eller birkes til drys (grov mel kan også bruges)

PRØV OGSÅ…


SÅDAN GØR DU
Havregryn og kerner hældes i en gryde med vandet og koges ca. 1 min. Tages af varmen.
Gæren smuldres i et stort fad.
Kernegrøden tilsættes koldt mælk, salt og sødemiddel samt æg og olie.
Mærk om temperaturen er håndlun (ca. 37 grader) ellers må man vente lidt.
Når temperaturen er tilpas hældes først lidt af blandingen ned i fadet og gæren røres ud heri, dernæst hældes resten oveni.
Så røres det grove mel i, og man fortsætter med hvedemel til en passende konsistens. Dejen æltes igennem.
Stilles til hævning et lunt sted, tildækket i ca 1-1½ time.
Dejen slås ned, formes til boller, der efterhæver på pladen i ca. 15-20 min.
Pensles og drysses.
Bages ved 225 grader i ca. 15 min.
SERVERING
Bollerne kan formes som alm. boller, eller som flade frokostboller. Servering vil afhænge af udformningen. Bollerne er fryseegnede og gode at lune i ovn eller på brødrister. Jeg ved det er en kæmpeportion, men det er rart at have boller i fryseren, og arbejdet er jo næsten det samme.
 
BRUGERNES KOMMENTAR

Pernille Elman Pedersen
05.03.2013, 08:16
Så blev der bagt boller (og flütes). Dejen er bare super at arbejde med og det færdige resultat er super godt. Jeg havde lidt græskarkerner og valnødder som også kom med i :-)

Pernille Elman Pedersen
04.03.2013, 14:18
Den opskrift MÅ jeg simpelthen bare prøve - det lyde jo super duper lækkert! Hvis det er et hit, som boller vil jeg evt. prøve at lave flütes også - nogle som har erfaring med at bruge dejen til flütes?

Julie
10.03.2011, 14:32
Bollerne er udmærkede, men de mangler smag, de mangler den wow når man spiser den .. Ellers en god opskrift ..

katrine
04.06.2010, 13:26
kan de laves uden æg?

Tina
09.04.2009, 20:01
Kan man bruge speltmel i stedet for alm. mel?

Annette Christoffersen
04.04.2007, 13:31
Hej! Dette er bare den bedste opskrift på grovboller jeg har prøvet til dato. - Min mand lider af diabetes, og de er bare KANON i forhold til hans blodsukker, og så gør det jo heller ikke noget at de smager så godt.
 
Denne gode opskrift på Grov go'e boller med billede fra Maduniverset.dk i kategorien Bagværk opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Grov go'e boller, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

madplaner Indkøbslister
Følg Maduniverset
sæson lige nu
De bedste fastelavnsboller alt fra børnenes favoritter til fastelavnsboller med Baileys glasur
Vores brugere har lagt nogen af de bedste fastelavnsboller på Maduniverset, alt fra børnenes favoritter, fastelavnsboller med citronglasur, fedtfattige fastelavnsboller til fastelavnsboller lavet med vandbakkelsedej og med Baileys glasur
Se opskrifter her
hvid streg
Lækre varme supper
Se opskrifter her
hvid streg 2
15-andebryst-solbaer-chokolade-sauce-rodfrugtmos.jpg 10634-hindbaer-kaviar.jpg 10546-marengsreder-citronfloedeskum.jpg
Næste
Valentinsdag er lige om hjørnet
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Svampet kanelkage     Hannes vafler.     Kagecreme (lagkage) lavet på maizena     Fersken suppe (den er genial)     Røræg i ovn     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Raclette med det hele     Frisk pasta med laks og flødesovs     Tyrkisk suppe     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Mælkesnitter     Suppekuren     Omelet m. skinke og ost     Nemme pølsehorn     Den bedste Kylling i Karry!     Hjemmelavet modellervoks     Gl.dags oksegrydesteg m.brun flødesauce, glaserede perleløg      Fondue     Indbagt laks med butterdej eller fillodej (SUND)     Mormors citronfromage     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]