opskrifter
Søg i 12.602 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt.
UPDATE VEDR. "NY MADUNIVERSET" jan 2021:
Send os gerne en mail med ønsker til den nye Maduniverset.dk
Opskrifter   › Madopskrifter   › Grov go'e boller

Grov go'e boller

Grov go'e boller
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(773)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
Grov go'e boller
421.463
Visninger
9.428
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



var dagens opskrift 28.02.2021 Grov go'e boller var dagens opskrift den 28.02.2021



LIGE NU 21% RABAT på ALT køkkenudstyr, i samarbejde med Maduniverset
fx. chokolade fondue, No touch sæbedispenser eller affaldsspand med autolåg og 300+ andre produkter Se og køb på Køkkenuniverset.dk
DU SKAL BRUGE
2 dl. havregryn.
3 dl. ialt af følgende (man bruger hvad man har):
solsikkekerner, hørfrø, sesamfrø, hele eller knækkede kerner af rug eller hvede.
6 dl. vand.
5 dl. mælk (evt. et surmælksprodukt)
1 pk. gær.
1 tsk. grov salt
2 spsk. sødemiddel (honning, sirup eller sukker)
½ dl. olie (eller en klat margarine)
2 æg.
3 dl. grov mel (rugmel eller fuldkornshvede)
1-1½ kg. hvedemel
sammenpisket æg til pensling (eller kaffe)
lidt frø eller birkes til drys (grov mel kan også bruges)

PRØV OGSÅ…


SÅDAN GØR DU
Havregryn og kerner hældes i en gryde med vandet og koges ca. 1 min. Tages af varmen.
Gæren smuldres i et stort fad.
Kernegrøden tilsættes koldt mælk, salt og sødemiddel samt æg og olie.
Mærk om temperaturen er håndlun (ca. 37 grader) ellers må man vente lidt.
Når temperaturen er tilpas hældes først lidt af blandingen ned i fadet og gæren røres ud heri, dernæst hældes resten oveni.
Så røres det grove mel i, og man fortsætter med hvedemel til en passende konsistens. Dejen æltes igennem.
Stilles til hævning et lunt sted, tildækket i ca 1-1½ time.
Dejen slås ned, formes til boller, der efterhæver på pladen i ca. 15-20 min.
Pensles og drysses.
Bages ved 225 grader i ca. 15 min.
SERVERING
Bollerne kan formes som alm. boller, eller som flade frokostboller. Servering vil afhænge af udformningen. Bollerne er fryseegnede og gode at lune i ovn eller på brødrister. Jeg ved det er en kæmpeportion, men det er rart at have boller i fryseren, og arbejdet er jo næsten det samme.
 
BRUGERNES KOMMENTAR

Pernille Elman Pedersen
05.03.2013, 08:16
Så blev der bagt boller (og flütes). Dejen er bare super at arbejde med og det færdige resultat er super godt. Jeg havde lidt græskarkerner og valnødder som også kom med i :-)

Pernille Elman Pedersen
04.03.2013, 14:18
Den opskrift MÅ jeg simpelthen bare prøve - det lyde jo super duper lækkert! Hvis det er et hit, som boller vil jeg evt. prøve at lave flütes også - nogle som har erfaring med at bruge dejen til flütes?

Julie
10.03.2011, 14:32
Bollerne er udmærkede, men de mangler smag, de mangler den wow når man spiser den .. Ellers en god opskrift ..

katrine
04.06.2010, 13:26
kan de laves uden æg?

Tina
09.04.2009, 20:01
Kan man bruge speltmel i stedet for alm. mel?

Annette Christoffersen
04.04.2007, 13:31
Hej! Dette er bare den bedste opskrift på grovboller jeg har prøvet til dato. - Min mand lider af diabetes, og de er bare KANON i forhold til hans blodsukker, og så gør det jo heller ikke noget at de smager så godt.
 
Denne gode opskrift på Grov go'e boller med billede fra Maduniverset.dk i kategorien Bagværk opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Grov go'e boller, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Påske opskrifter
sæson lige nu
Ramsløg, voksner lige nu i naturen, prøv opskrifter med den gode gamle danske urt
Ramsløg er 25-40 cm høj og er en flerårig urt som kan genkendes på lugten, den lugter af hvidløg. Sæson for Ramsløg er: Marts til juli Der er også mange andre urter som vokser lige nu fx. brændenælde som er god til supper og i brød, så på brændenælde på Maduniverset og se de fantastiske ting man kan lave.
Se opskrifter her
hvid streg
hjemmelavede-karrysild.jpg 6792-grillet-lammekoelle.jpg 10909-paaskeaeg-med-marcipan-karamel-ingefaer-Dulce-de-Leche.jpg
Påskeopskrifter alt fra påskeæg til karrysild
Se opskrifter her
hvid streg 2
9935-DSC_0512.JPG 15-Grillmarinade-verdens-bedste.jpg 10226-DSC_0842.JPG
Næste
Støv grillen af så du igen kan lave de mest fantastiske grilretter
Se opskrifter her
hvid streg 3
Følg Maduniverset

Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...









Populære søgninger: kokostoppe med marcipan og chokolade     Pappadelle med brændenælde og citron     Lagkage med citroncreme og hindbærmakronskum     Hakkebøffer med rødvinssauce     Majskiks til små børn     Salsa (chunky)     Jomfruhummere med oregano og chili     Anderledes hakkebøf     Grillet Hjemmelavet burger     Mormors Stegte sild i eddike     Kryddernødder     Grillet havkat med tomat og rosmarin     Salatmayonnaise     Kyllingesticks med Teriyakisauce a la Sticks n Sushi     Ymerbrød     Hamburgerkoteletter med pasta.     Tunmousse med rød kaviar.     Brunkål med røget flæsk, rugbrød med smør & sennep     Myntemarinerede kyllingespyd     Marineret kalkunbryst- helstegt     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]