opskrifter
Søg i 12.556 opskrifter
i
Opskrifter   › Madopskrifter   › Oksemørbrad med rodfrugter

Oksemørbrad med rodfrugter

Oksemørbrad med rodfrugter
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(177)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
35.627
Visninger
528
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



DU SKAL BRUGE
6 skiver a. 150 gr. oksemørbrad, 3 liter kraftig oksebouillon evt. fra terning og 4 dl. rødvin.
Rodfrugter: 1 ( ca. 150 gr.) persillerod, skrællet og skåret i tændstikstrimler, 1 (ca. 150 gr.)pastinakrod, skrællet og skåret i tændstikstrimler, 3-4 (ca. 300 gr). gulerødder, skrællede og skåret i tændstikstrimler,50 gr.hasselnødder, hakkede , og 25 gr. smør, skåret i små tern.
Sauce: 6 dl. kogekraft, kogt ind til det halve.
Pynt: Bredbladet persille.


SÅDAN GØR DU
Først koges en god oksebouillon i en forholdsvis stor gryde.
Heri koges de istandgjorte grønsager i 2-3 minutter.
De tages hurtigt op med hulske. De må ikke blive bløde. De lægges i et ildfast fad. Drysses med hakkede nødder og minismørklatter. Sæt fadet til side.
Bouillonen tilsættes rødvin og gives et opkog. Herfra tages 5 dl. som hældes i en lille gryde og koges i ca. 10-15 minutter, til der er ca. 3 dl. sauce tilbage.
Ca. en time før gæsterne skal komme, pocheres mørbradbøfferne. Læg en lille tallerken i bunden af gryden, så bøfferne ikke kommer i nærheden af varmen. Nu skal bouillonen ikke koge, kun simre ganske svagt. Læg tre bøffer i ad gangen, pocher dem 8-10 minutter, alt efter, om de skal være røde eller rosa. Læg dem i en lille bradepande. Dæk løst med folie og sæt dem i en 50 gr. varm ovn. De holdes varme, og saften fordeles i køget. Endelig ikke over 60 gr. Oksekød er gennemstegt ved 70 gr. Sæt rodfrugterne ind sammen med kødet, evt. på øverste rille. Også små kogte kartofler kan stå til lune i ovnen.
SERVERING
På seks forvarmede tallerkner fordeles rodfrugterne. Herpå lægges en mørbradbøf. Hæld 3 spsk. sauce over hver bøf og pynt med lidt grønt. TIP: Den kraftige bouillon, som bøfferne pocheres i kan fryses i mindre portioner, anvendes til hverdagssauce og forskønne hakkebøffer og fri kadeller.
 
BRUGERNES KOMMENTAR


Skriv en kommentar som gæst eller log ind/opret gratis bruger



Hvad er: 3 + 5 =
Log ind hvis du vil have tilsendt en mail, når nogen skriver en kommentar.

En administrator fra Maduniverset skal først godkende din kommentar før den kan ses på siden (hvis du logger ind, bliver din kommentar vist med det samme)



Log ind eller opret dig som bruger GRATIS på Maduniverset.dk for at skrive et svar eller spørgsmål som omhandler Oksemørbrad med rodfrugter opskriften eller tilføje dine favorit opskrifter så du altid ved hvor du har dem, samt familie og venner vil kunne have glæde af opskrifterne.

 
 
Denne gode opskrift på Oksemørbrad med rodfrugter fra Maduniverset.dk i kategorien Oksekød opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Oksemørbrad med rodfrugter, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Grillopskrifter
sæson lige nu
Sæson: Brombær, blommer og blåbær
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Sommer æbler og vindruer
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset



Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Varm Kartoffelsalat     Mælkesnitter     Fersken suppe (den er genial)     Kage med kondenseret mælk (uden æg)     Svampet kanelkage     Perfekte Mørbradbøffer med bløde løg     Mormors citronfromage     Hakket kylling med frisk pasta i ovnen     Stegt flæsk m. persillesovs     Helstegt Oksestriploin     Frisk pasta med laks og flødesovs     Hjemmelavet sky     Mandellikør     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Hjemmelavet agurkesalat     Tzatziki     Helle's Kyllingeleverpostej     Nachos m/kylling     Sellerifrikadeller de bedste.     Stegt flæsk med persillesovs     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+
Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [
Kontakt]