opskrifter
Søg i 12.568 opskrifter
i
OPRET BRUGER (Pt. ikke muligt, ny hjemmeside er på vej)
Opskrifter   › Madopskrifter   › Oksemørbrad med rodfrugter

Oksemørbrad med rodfrugter

Oksemørbrad med rodfrugter
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(177)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
35.946
Visninger
530
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



DU SKAL BRUGE
6 skiver a. 150 gr. oksemørbrad, 3 liter kraftig oksebouillon evt. fra terning og 4 dl. rødvin.
Rodfrugter: 1 ( ca. 150 gr.) persillerod, skrællet og skåret i tændstikstrimler, 1 (ca. 150 gr.)pastinakrod, skrællet og skåret i tændstikstrimler, 3-4 (ca. 300 gr). gulerødder, skrællede og skåret i tændstikstrimler,50 gr.hasselnødder, hakkede , og 25 gr. smør, skåret i små tern.
Sauce: 6 dl. kogekraft, kogt ind til det halve.
Pynt: Bredbladet persille.


SÅDAN GØR DU
Først koges en god oksebouillon i en forholdsvis stor gryde.
Heri koges de istandgjorte grønsager i 2-3 minutter.
De tages hurtigt op med hulske. De må ikke blive bløde. De lægges i et ildfast fad. Drysses med hakkede nødder og minismørklatter. Sæt fadet til side.
Bouillonen tilsættes rødvin og gives et opkog. Herfra tages 5 dl. som hældes i en lille gryde og koges i ca. 10-15 minutter, til der er ca. 3 dl. sauce tilbage.
Ca. en time før gæsterne skal komme, pocheres mørbradbøfferne. Læg en lille tallerken i bunden af gryden, så bøfferne ikke kommer i nærheden af varmen. Nu skal bouillonen ikke koge, kun simre ganske svagt. Læg tre bøffer i ad gangen, pocher dem 8-10 minutter, alt efter, om de skal være røde eller rosa. Læg dem i en lille bradepande. Dæk løst med folie og sæt dem i en 50 gr. varm ovn. De holdes varme, og saften fordeles i køget. Endelig ikke over 60 gr. Oksekød er gennemstegt ved 70 gr. Sæt rodfrugterne ind sammen med kødet, evt. på øverste rille. Også små kogte kartofler kan stå til lune i ovnen.
SERVERING
På seks forvarmede tallerkner fordeles rodfrugterne. Herpå lægges en mørbradbøf. Hæld 3 spsk. sauce over hver bøf og pynt med lidt grønt. TIP: Den kraftige bouillon, som bøfferne pocheres i kan fryses i mindre portioner, anvendes til hverdagssauce og forskønne hakkebøffer og fri kadeller.
 
BRUGERNES KOMMENTAR


Skriv en kommentar som gæst eller log ind/opret gratis bruger



Hvad er: 3 + 5 =
Log ind hvis du vil have tilsendt en mail, når nogen skriver en kommentar.

En administrator fra Maduniverset skal først godkende din kommentar før den kan ses på siden (hvis du logger ind, bliver din kommentar vist med det samme)



Log ind eller opret dig som bruger GRATIS på Maduniverset.dk for at skrive et svar eller spørgsmål som omhandler Oksemørbrad med rodfrugter opskriften eller tilføje dine favorit opskrifter så du altid ved hvor du har dem, samt familie og venner vil kunne have glæde af opskrifterne.

 
 
Denne gode opskrift på Oksemørbrad med rodfrugter fra Maduniverset.dk i kategorien Oksekød opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Oksemørbrad med rodfrugter, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Julefrokost opskrifter
sæson lige nu
Inspiration til julefrokosten fx. Andebryst med solbær/chokoladesauce eller Nordiske marcipankugler med havtorn og gran støv
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Thanksgiving kalkun opskrifter
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Gode Råd - Sønderjysk specialitet     Andebryst med solbær/chokoladesauce og rodfrugtmos     sauce Bigarade - en anderledes sauce til jule anden.     Pasta Cabonara uden æg     Blommetrifli     T&T's Orientalske kylling i karry     Mormors Marmeladekage     langtidsstegt farseret and     Tranebærkompot     LAMMEKØLLE     Oldemors sirupskage - nem og lækker     Baklavas, græsk skærekage     Daim konfekt     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Grill sauce (barbequesauce)     Abrikos-Chokolade lagkage.     Fersken suppe (den er genial)     Hjemmelavet Pikant ost     Fedtfattig tunsalat     Hjemmelavet Hyldeblomstsaft     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+
Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [
Kontakt]