opskrifter
Søg i 12.593 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej
UPDATE: 25.09.19 vi er nu ca. 80% færdig med den nye hjemmeside :)
Opskrifter   › Madopskrifter   › Oksemørbrad med rodfrugter

Oksemørbrad med rodfrugter

Oksemørbrad med rodfrugter
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(177)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
37.414
Visninger
542
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



DU SKAL BRUGE
6 skiver a. 150 gr. oksemørbrad, 3 liter kraftig oksebouillon evt. fra terning og 4 dl. rødvin.
Rodfrugter: 1 ( ca. 150 gr.) persillerod, skrællet og skåret i tændstikstrimler, 1 (ca. 150 gr.)pastinakrod, skrællet og skåret i tændstikstrimler, 3-4 (ca. 300 gr). gulerødder, skrællede og skåret i tændstikstrimler,50 gr.hasselnødder, hakkede , og 25 gr. smør, skåret i små tern.
Sauce: 6 dl. kogekraft, kogt ind til det halve.
Pynt: Bredbladet persille.


SÅDAN GØR DU
Først koges en god oksebouillon i en forholdsvis stor gryde.
Heri koges de istandgjorte grønsager i 2-3 minutter.
De tages hurtigt op med hulske. De må ikke blive bløde. De lægges i et ildfast fad. Drysses med hakkede nødder og minismørklatter. Sæt fadet til side.
Bouillonen tilsættes rødvin og gives et opkog. Herfra tages 5 dl. som hældes i en lille gryde og koges i ca. 10-15 minutter, til der er ca. 3 dl. sauce tilbage.
Ca. en time før gæsterne skal komme, pocheres mørbradbøfferne. Læg en lille tallerken i bunden af gryden, så bøfferne ikke kommer i nærheden af varmen. Nu skal bouillonen ikke koge, kun simre ganske svagt. Læg tre bøffer i ad gangen, pocher dem 8-10 minutter, alt efter, om de skal være røde eller rosa. Læg dem i en lille bradepande. Dæk løst med folie og sæt dem i en 50 gr. varm ovn. De holdes varme, og saften fordeles i køget. Endelig ikke over 60 gr. Oksekød er gennemstegt ved 70 gr. Sæt rodfrugterne ind sammen med kødet, evt. på øverste rille. Også små kogte kartofler kan stå til lune i ovnen.
SERVERING
På seks forvarmede tallerkner fordeles rodfrugterne. Herpå lægges en mørbradbøf. Hæld 3 spsk. sauce over hver bøf og pynt med lidt grønt. TIP: Den kraftige bouillon, som bøfferne pocheres i kan fryses i mindre portioner, anvendes til hverdagssauce og forskønne hakkebøffer og fri kadeller.
 
BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på Oksemørbrad med rodfrugter fra Maduniverset.dk i kategorien Oksekød opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Oksemørbrad med rodfrugter, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Halloween opskrifter
Følg Maduniverset
sæson lige nu
Halloween 31 okt. - farlige hekse og spøgelser :)
Halloween er oprindeligt en gammel keltisk tradition som markerer afslutningen på sommeren, halloween finder sted hvert år den 31 okt. Kelterne brugte halloween til at takke for høsten ved at ofre mad til guderne, alt maden som skulle ofres blev indsamlet ved at folk gik fra dør til dør og bad om mad til guderne. Alt det mad man havde samlet ind blev om aften brændt på et stort bål altså ofret til guderne. Bålet holdte også onde ånder (eks. Hekse, genfærd) væk som ifølge folketroen var ude på denne aften. Så bliv allerede nu klar til Halloween
Se opskrifter her
hvid streg
I dag er det brunsvigerens Dag
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Sæson for vildt - dådyr, fasan m.m.
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Fersken suppe (den er genial)     Klamme fingre     Rødvins glace/sauce     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Brownie med saltkaramel midte     Frisk pasta med laks og flødesovs     Kvædemarmelade     Oldemors sirupskage - nem og lækker     Mornay sauce     Den bedste ungarske gullasch     Mælkesnitter     Trylledej (ikke spiseligt)     Skøn snasket chokoladekage - nem at lave     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Hjemmelavet modellervoks     Lynhurtig chokoladekage i mikroovn     Ægte indianer-røv     Mormors citronfromage     Spagetti carbonara     Hamburgerryg m. Kartofler, hvid sauce & rosenkål     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]