Smuldr gæren i en stor skål.
Smelt smørret i en kasserolle og tilsæt mælken. Varm det
til det er lunkent.
Hæld lidt af mælkeblandingen i skålen, og rør til gæren
er opløst.
Hæld resten af mælkeblandingen, sirup, salt, kardemomme
og rugmel i skålen.
Ælt dejen smidig til den er blank.
Tilsæt halvdelen af hvedemelet.
Ælt igen.
Læg et klæde over dejen og lad den hæve i ca.1½ time, til
den er dobbelt størrelse.
Ælt resten af hvedemelet ind i dejen.
Dejen formes til 10 runde boller på ca. 10-15 cm. i diameter.
Læg brødene på bageplader dækket med bagepapir.
Prik små huller med en gaffel i brødene.
Bollerne skal hæve i ca. ½ time.
Pensl bollerne med æg.
Bages i ovnen ved 225 grader i ca. 12-14 minutter.
Bollerne er fine som grove sandwichboller, som tilbehør
til middagsretter og som mellemmåltid.