Tærtedej:
180 g hvedemel
100 g smør eller margarine
3 spsk. vand
Fyld:
300 g kyllingekød, fx kyllingebryst
200 g spinat, frisk eller frossen
4 æg
150 g fetaost
1 dl mælk eller fløde
Salt og peber og evt. reven muskatnød
Alle ingredienser til tærtedejen samles hurtigt, og dejen lægges på køl i min. 30 minutter. Imens koges kyllingekødet i ca. 20 minutter i letsaltet vand og afkøles herefter. Tærtedejen rulles ud på et meldrysset bord, og en tærteform (ca. 25-30 cm i diameter) beklædes med den udrullede dej. Æggene piskes sammen med fetaost, mælk eller fløde, salt, peber og muskatnød. Kyllingekødet skæres i mindre stykker og lægges på tærtedejen, og oven på dette fordeles spinaten. Frossen spinat optøs forinden, frisk spinat dampes let og presses fri for vand, så den ikke fylder for meget. Æggemassen hældes over fyldet, og tærten bages i ovnen ved 185 grader i 30 - 45 minutter.
pasta salat eller gruft brød
13.08.2008, 19:32