Ca. 10g bundt basilikum
Ca. 5g bundt dild
60 g usaltet smør (Blød gjort)
1 citron (Skallen)
1 x ca. 1kg side af laks, pin udbenes og opskæres i halve
1 spsk. wholegrain sennep
Almindeligt mel
500g Butterdej
1 æg
Olivenolie
Salt
Sort peber
750g små nye kartofler
Ca. 10g bundt basilikum
Ca. 5g bundt dild
1 stort hoved af broccoli, eller 2 mindre
2 fed hvidløg
1. Forvarm ovnen til 200° C / gas 6.
2. Støv en ren overflade med mel og udrulning af Buterdej, brug laksen som en vejledende størrelse. Stil til at hvile på et køligt sted.
3. Placer blødgjort smør i en stor skål. Brug en saks til at klip-pe dild og basilikum i, riv citronskal i. Krydr med salt og peber og blandes.
4. Klap laksefileten tør med køkken papir og krydrer med salt og peber. Spred smør blandingen over den ene side af laksen og who-legrain sennep på den anden side. lig de to laksefileter sammen som en sandwich modsat ender, så begge ender af samme tykkelse.
5. Pisk ægget, til pensling. Læg laks i midten af Dejen og pensel rundt om den med ægget, Krydre med salt og peber. Afpuds så meget overskydende dej væk som muligt, og fold dem ind, før du lukker enderne afkortes de og pensles med æg. Vend det hele over så fol-den vender ned ad, og overfør til en klæbe fri bradepande. Pensel toppen med æg. Markér i dejen med bagsiden af en lille kniv på tværs så du danner diagonale firkanter, pas på du ikke skær igen-nem dejen. Mark igen for at vise 4 portioner. Til sidst krydre du toppen med lidt salt og peber.
6. Bage i ovnen i 25-30 minutter, eller indtil dejen er gylden brun og sprød.
7. I mellemtiden kog kartoflerne i ca. 12-15 minutter i saltet vand. Lad kartoflerne dræne i et dørslag over gryden. Held oliven-olie ud over, og kom snittet dild og basilikum ud over. Krydr med salt og peber efter behag.
8. Skær broccolien i stykker, og skære Stykkerne i halve. Kog i en gryde kogende saltet vand i 3 minutter, eller indtil al dente. Dræn.
9. Sautér broccolien i en tør gryde i et minut. Kvas hvidløg og føj til broccolien med en støvregn af olivenolie, salt og peber og sautér endnu et minut.
10. Fjern laks fra ovnen og lad den afkøle lidt. Brug en Skarp kniv til at skære i 4 portioner og læg det sauterede broccoli og kartoflerne ved siden af.
Man kan bruge frosne lagsefilere, men det tager meget af smagen.