Kødsovs:
Pil og hak løget.
Pil hvidløget, og pres det i hvidløgspresseren.
Varm olien op i en gryde, og svits løg og hvidløg, til de er lysebrune. Tilsæt kødet, og lad det brune til det smuldrer.
Tilsæt resten af ingredienserne, og lad kødsovsen småkoge i 10 min.
Tænd ovnen på 200 grader.
Bechamelsovs:
Smelt smørret i en gryde. Det må ikke brune.
Rør melet i med et piskeris, så det blir til tykt klister.
Skru helt op for varmen og hæld mælk i lidt ad gangen. Rør hele tiden, mens sovsen koger op.
Kog sovsen i et par minutter til den er blevet lidt tykkere.
Tilsæt salt, peber og muskatnød, og halvdelen af osten.
Smør et ovnfast fad med smør.
Læg et lag bechamelsovs i bunden af fadet.
Så et lag lasagneplader. Du må gerne knække dem så de passer i fadet.
Læg et lag kødsovs.
Bechamelsovs.
Lasagneplader.
Kødsovs.
Bechamelsovs.
Lasagneplader.
Og slut af med et lag bechamelsovs.
Kom sølvpapir hen over lasagnen, og stil den på midterste rille i ovnen i 30 min.
Tag den ud af ovnen. Fjern sølvpapiret og drys resten af mozzarellaen hen over lasagnen.
Stil den tilbage i ovnen i 5-10 min (til mozzarellaen er gylden)
Er bedst at servere når den lige har stået og trukket lidt.
Serveres evt. med en god salat.