4 skiver Pancetta eller bacon, ca. 50 g.
150-175 g hvedemel
2 tsk bagepulver
½ tsk salt
50 g smør
125 g. kogte derefter mosede kartofler
50 g. parmesan, i små bitte tern
1 tsk oregano
ca. 2 spsk mælk
1 æggeblomme, letpisket, til pensling
evt. en høj 6 cm. kageudstikker, ellers kan en kop eller et glas bruges..
Forvarm ovnen 220 g.
Opvarm en stegepande med meget lidt bacel eller margerine, og steg baconen eller pancettaen indtil den er sprød. Lig det herefter over på en tallerken med en køkkenrulle, skær det derefter i bitte små stykker.
Bland mel, bagepulver og salt sammen i en stor skål. Tilsæt smør, og gnid det i, til blandingen ligner brødkrummer.
Tilsæt de mosede kartofler, de bitte små parmasan stykker, oregno og baconen/pancettaen, og bland det godt. Kom mælken i, dejen skal være blød men fast. Vend den ud på et meldrysset bord, og ælt kort. Rul dejen ca. 1,5 cm tykt ud, og tryk med en kageudstikker eller et glas/kop. Der bliver ca. 10 stk.
Sæt sconsene på en velsmurt bageplade, pensl overfladen med det piskede æg, og bag dem 10-15 min, til de er godt gyldenbrune. Lad dem køle lidt af på en bagerist.
Servere dem lune med smør