smuler det gamle brød godt ned i vandet og sørg for at alt brødet er vådt, lad det stå i 30 min.
når du tilføjer vand i din normale brød opskrift så tilføje denne masse istedet for 35 gram mel og 150 gram vand.
(Opskriften fortsætter under reklamen)
SÅDAN GØR DU
Rør salt og gær ud i vandet. Tilsæt valnødder og grahamsmel og rør rundt. Tilsæt resten af melet og rør dejen sammen, så dejen er ensartet og blandet sammen. Læg dejen i en stor skål med tætsluttet låg eller med 2 x film over, der er tætsluttet.
Lad det stå ved rumtemperatur i 10-12 timer.
Hæld forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord og fold dejen en enkelt gang som en kuvert med melet uden på. Du skal ikke ælte dejen. Læg dejen tilbage i skålen igen og lad det hæve videre 1,5 til 2 timer uden låg.
Stil en støbejernsgryde med låg i en 220 grader varm ovn. Lad gryden stå 15-20 i ovnen, før du tager den ud og forsigtigt hælder dejen over i gryden. Gryden skal ikke smørres eller noget. Læg låg på og stil gryden tilbage i ovnen. Bag brødet 30 min med låg på. Tag låget af og bag brødet yderligere 15 min. uden låg.
Tag herefter brødet ud af gryden og lad det afkøle på en rist.
SERVERING
Nydes med smør, ost, pålæg, Nutella, syltetøj eller hvad man har lyst til. Det kan også nydes til suppe eller anden mad.