3 stk chili (jeg brugte habanero, fresno og jalapeno)
1 stk. løg
Krydreriblanding
2 spsk. brun farin
4 spsk. chilipulver
2 spsk. oregano
3 spsk. spidskommen
salt og peber
til stegning
olie
smør
(Opskriften fortsætter under reklamen)
SÅDAN GØR DU
Fremgangsmåden er måske nok en smule alternativ, men det betaler sig. Fremgangsmåden består desuden af 4 punkter.
1)Tomat/chilisauce
Hvidløg, løg og Chili svitses af i olie. Herefter tilsættes i terne skåret tomater og peberfrugt. Når det hele er kogt godt sammen og er blevet dejligt blødt, blendes det til en lind masse.
2) Bacon og Oksekøds tern
Bacon og oksekøds tern steges godt igennem i smør
3) Krydderier og hakkekød
Krydderiblandingen brandes godt af i olie. Herefter tilsættes det hakkede oksekød som svitses godt igennem
4) Retten samles
I gryden er nu Hakket oksekød og krydderier. Hertil tilsættes vores Tomat/chilisauce, de to komponenter røres godt sammen. Så er det tid til at oksekøds tern og bacon møder retten. Til slut tilsættes bønnerne.
- retten skal nu have lov at simre i hvert fald 20 minutter. Men jo længere retten for lov at simre desto bedre bliver den. (Jeg plejer at give min Chili con carne én time til halvanden)
OBS. alle komponenterne kan sagtens tilberedes i samme gryde, så må man bare flytte det enkelte komponent over i skåle. Det hele skal nemlig mødes til slut i samme gryde.
SERVERING
Som tilbehør serveres et stykke brød og evt. lidt cremefraiche.
- Ris er også dejligt.