- Læg husblas i koldt vand. Pisk de 4 dl fløde let
- Bland sukker og vand i en gryde, og kog det til, det bliver til en lysebrun masse.
- Hæld resten af fløden i og varm, til karamellen er opløst.
- Tag gryden af varmen og tilsæt æggeblommerne lidt af gangen. Pisk det luftigt.
- Tag husblassen op og smelt i en mikroovn.
- Pisk husblassen i karamelmassen og vend som det sidst den pisket fløde i
- Hæld i silikone forme som er sammen eller lidt mindre ind mazarintærte formene
- Sæt i fryseren i min. 2 timer
Mazarintærte:
- Smuldr smør i mel
- Tilsæt sukker og æggeblomme og saml
- beklæd fx. 10 runde muffinforme med dej i bund og på kant
- Sæt koldt koldt mindst 1 time
- Rør smør og sukker godt sammen
- Rør marcipan blødt med æg og æggehvide
- Bland alt sammen og fordel ned i de ubagte tærtebunde
- Bag tærten ca. 15-20 min. ved 200 gr.
- Lad køle af
Karamelglaze:
Udblød husblas i koldt vand
Fløde varmes til kogepunktet
- Tag gryden af varmen
- Vrid husblas og rør den i den varme fløde
- Hæld fløde over chokoladen
- Rør rundt til chokoladen er smeltet
- Tilsæt olie og blend hurtigt med en stavblender
- Hvis glazen er meget flydene så lad den stå et par min. hvis den er for tyg sæt den i vandbad og rør rundt til den er let at hælde med igen
- Sæt karamelmoussen på en rist med bagepapir neden under.
- Hæld nu glazen over den iskolde karamelmousse
- Sæt moussen med glaze oven på mazarintærten, hvis din tærte er større end moussen så pynt kanten med fx. hakket brændtemandler
- klar til servering fx. som nytårs dessert
FÅ 15% RABAT på køkkenudstyr (kode: nywebshop2020) fx. på en chokolade fondue, No touch sæbedispenser, Grapefrugtkniv eller en affaldsspand med autolåg og 300 andre produkter KLIK HER Køkkenuniverset.dk (fri fragt over 450 kr.)