Skræl rødbederne og skær dem i tern på ca. 1 x 1 cm. Vend dem i olivenolie, salt, peber og finthakkede ansjoser (pas på med salt, da ansjoser i sig selv er salte). Kom det i et ildfast fad, læg stanniol over og stil det i ovnen ved 160 grader i ca. 30 minutter. Tag rødbederne ud, mens de er lune vendes de med kapers og oliven. Lad det hele afkøle lidt. Ved servering vendes rødbederne med masser af frisk brøndkarse.
Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis den ikke er fjernet. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Varm olien på en pande ved god varme, læg rosmarin på panden og brun kødet på alle sider 1-2 minutter i alt. Krydr med salt og peber. Læg mørbraden og rosmarin i et ildfast fad og stil det i ovnen ved 160 grader i ca. 35 minutter til centrumtemperaturen er 65-70 grader. Pak mørbraden ind i stanniol og lad den hvile i ca. 15 minutter. Skær kødet i tynde skiver på skrå.
Retten kan serveres lun eller kold.
Tilberedningstid
Ca. 1 time
Tips
Ved en centrumtemperatur på 65 grader vil kødet være let rosa og ved 70 grader gennemstegt.