opskrifter
Søg i 12.598 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt.
Ny flot hjemmeside er på vej.
Opskrifter   › Madopskrifter   › Flødeostekage med rabarber

Flødeostekage med rabarber

Flødeostekage med rabarber
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(64)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
6.404
Visninger
151
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF





DU SKAL BRUGE
175 g søde, firkantede vanillekiks
150 g mørk chokolade (ca. 55% kakao) 25 g smør
½ liter piskefløde
400 g flødeost naturel 70+
(37%)
250 g sukker (ca. 3 dl)
korn fra 3 stænger vanille
1 liter ymer
7 blade husblas

Rabarberkompot:
½ dl vand
125 g sukker (ca. 1½, dl)
500 g rabarberstilke i ½ cm skiver

Rabarberpynt:
2 dl vand
175 g sukker (ca. 2 dl)
200 g rabarberstilke i tynde.
skrå skiver

Tørretid: Ca. 2½ time ved 75°


SÅDAN GØR DU
Bund: Hak kiksene med en kniv. Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad, og rør kiksene i. Beklæd en bradepande (ca. 5 x 22 x 29 cm) med bagepapir. Fordel chokoladeblandingen i bradepanden. Læg et stykke bagepapir over chokoladeblandingen og tryk den godt sammen til en kiksebund. Stil bradepanden i køleskabet.

Fyld: Pisk imens fløden til et let skum. Rør flødeosten blød med sukker og vanillekorn og vend derefter ymeren i. Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 min. Træk husblasen op med det vand der hænger ved, og smelt den i en skål over vandbad. Afkøl den smeltede husblas med ca. 3 dl af osteblandingen, og rør den i resten. Vend flødeskum i og fordel straks fyldet på kiksebunden. Stil kagen tildækket i køleskabet til næste dag.

Rabarberkompot: Bring vand og sukker i kog. Vend rabarberskiverne i. Damp ved svag varme, og under låg i ca. 1 min. - rabarberskiverne skal være møre, men stadig hele.
Hæld kompotten i en skål og lad den trække tildækket i køleskabet til næste dag.
Bring vand og sukker i kog. Læg rabarberskiverne i en skål og hæld den kogende lage over. Lad dem trække l min. Tag rabarberne op og læg dem på en plade med bagepapir. Skil skiverne ad så de ligger i et lag. Tør dem midt i ovnen til de er sprøde, og læg rabarberskiverne til afkøling på et nyt stykke papir.

Opbevar dem i en tætsluttende dåse.
SERVERING
Løft kagen ud af bradepanden ved hjælp af papiret. Skær halvdelen af kagen i 10 små stykker, og anret dem på tallerkener. Sæt resten af kagen på et fad. Pynt med de sprøde rabarberskiver og server kompotten til.
 
BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på Flødeostekage med rabarber fra Maduniverset.dk i kategorien Desserter opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Flødeostekage med rabarber, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Julefrokost opskrifter
sæson lige nu
Lækre sprøde æbleskiver og varm gløgg til de 4 advent søndage
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Julekonfekt prøv fx. Nordiske marcipankugler med havtorn og gran støv
Se opskrifter her
hvid streg 3
Følg Maduniverset

Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...



Køkkenuniverset Køkkenudstyr - rabatkode





Populære søgninger: Børnenes kokoskugler     Brunkager som kan rulles ud(børn elsker det)     Norske Pebernødder     Oldes Kokoskranse     Trylledej (ikke spiseligt)     Raclette med det hele     Gode Råd - Sønderjysk specialitet     Røræg i ovn     Hjemmelavede snebolde med marcipan og sprød chokolade     Fersken suppe (den er genial)     Knasende chokolade cornflakes     Lagkagebund     Frisk pasta med laks og flødesovs     Mormors citronfromage     Haresteg     Oldemors pebernødder:     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Nemme æbleskiver     tarteletter med rejer asparges og fiskeboller     Indbagt laks med butterdej eller fillodej (SUND)     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]