opskrifter
Søg i 12.594 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej
UPDATE: 25.09.19 vi er nu ca. 80% færdig med den nye hjemmeside :)
Opskrifter   › Madopskrifter   › Flødeostekage med rabarber

Flødeostekage med rabarber

Flødeostekage med rabarber
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(64)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
6.209
Visninger
139
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



DU SKAL BRUGE
175 g søde, firkantede vanillekiks
150 g mørk chokolade (ca. 55% kakao) 25 g smør
½ liter piskefløde
400 g flødeost naturel 70+
(37%)
250 g sukker (ca. 3 dl)
korn fra 3 stænger vanille
1 liter ymer
7 blade husblas

Rabarberkompot:
½ dl vand
125 g sukker (ca. 1½, dl)
500 g rabarberstilke i ½ cm skiver

Rabarberpynt:
2 dl vand
175 g sukker (ca. 2 dl)
200 g rabarberstilke i tynde.
skrå skiver

Tørretid: Ca. 2½ time ved 75°


SÅDAN GØR DU
Bund: Hak kiksene med en kniv. Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad, og rør kiksene i. Beklæd en bradepande (ca. 5 x 22 x 29 cm) med bagepapir. Fordel chokoladeblandingen i bradepanden. Læg et stykke bagepapir over chokoladeblandingen og tryk den godt sammen til en kiksebund. Stil bradepanden i køleskabet.

Fyld: Pisk imens fløden til et let skum. Rør flødeosten blød med sukker og vanillekorn og vend derefter ymeren i. Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 min. Træk husblasen op med det vand der hænger ved, og smelt den i en skål over vandbad. Afkøl den smeltede husblas med ca. 3 dl af osteblandingen, og rør den i resten. Vend flødeskum i og fordel straks fyldet på kiksebunden. Stil kagen tildækket i køleskabet til næste dag.

Rabarberkompot: Bring vand og sukker i kog. Vend rabarberskiverne i. Damp ved svag varme, og under låg i ca. 1 min. - rabarberskiverne skal være møre, men stadig hele.
Hæld kompotten i en skål og lad den trække tildækket i køleskabet til næste dag.
Bring vand og sukker i kog. Læg rabarberskiverne i en skål og hæld den kogende lage over. Lad dem trække l min. Tag rabarberne op og læg dem på en plade med bagepapir. Skil skiverne ad så de ligger i et lag. Tør dem midt i ovnen til de er sprøde, og læg rabarberskiverne til afkøling på et nyt stykke papir.

Opbevar dem i en tætsluttende dåse.
SERVERING
Løft kagen ud af bradepanden ved hjælp af papiret. Skær halvdelen af kagen i 10 små stykker, og anret dem på tallerkener. Sæt resten af kagen på et fad. Pynt med de sprøde rabarberskiver og server kompotten til.
 
BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på Flødeostekage med rabarber fra Maduniverset.dk i kategorien Desserter opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Flødeostekage med rabarber, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Julefrokost opskrifter
Følg Maduniverset
sæson lige nu
Inspiration til julefrokosten fx. Andebryst med solbær/chokoladesauce eller Nordiske marcipankugler med havtorn og gran støv
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Thanksgiving kalkun opskrifter
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: appelsin trøfler     Toast med ananas og tun     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     drømmekage i bradepande     Oldemors sirupskage - nem og lækker     Nemme pølsehorn     Hasselnøddekage     Pasta med skinke og bacon i flødesovs     Mars Marengskage     Glace til kage     Raclette med det hele     Kaperssauce     Bagte rødbeder med timian     Daim konfekt     Hummersuppe     Mexicansk kyllingelasagne     Bedstemors stuvet markaroni og stegt medisterpølse     Fedtfattig gratin med grøntsager og skinke     Lamme rullesteg med tomatcreme og persille     Farmors æbleskiver     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]