Rød Karry Pasta (hjemmelavet eller købt)
1 dåse kokosmælk
3 fed hvidløg
2 bundter springløg (forårsløg)
evt. rød peber eller en smule hakket chili uden korn.
cashew nødder efter behag
hakket kylling eller kalkun
salt, peber
olie (peanut olie er at foretrække, men oliven eller andet kan bruges)
tilbehør: friske nudler
start med at hakke alt det der skal hakkes. Sæt en wok over, tilsæt en smule olie og når olien er varm svitses hvidløgene.
Når hvidløgene er tilpas brune tilsættes de andre grøntsager, og steges igennem.
Herefter tilsættes det hakkede kylling, eller kalkun, kød og det steges igennem. Når kødet er hvidt tilsættes den røde karrypasta. Jo mere du kommer i, des stærkere bliver retten. Retten skal være stærk, men lad være med at overdrive. En 3-5 store tsk. fulde burde være nok.
Rør rundt og fordel pastaen. Når denne er fordelt jævnt, tilsættes kokosmælken, og retten sættes til at simre til den er kogt lidt ned (læs: til noget af væsken er fordampet, det er jo ikke en suppe).
Suppen smages til med salt og peber, og evt. mere karrypasta. I mellem tiden er nudlerne blevet tilberedt på normal vis(læs på pakken).
Retten kan serveres som man vil. Jeg foretrækker en dyb tallerken, da det føles mere asiatisk. Man kan vælge at spise med pinde eller ej.
Bare tag nogle nudler, og hæld karryretten udover. Sørg få at få noget kød med!