Fiskefarsen (fx færdigkøbt hos fiskemanden) formes til store frikadeller og steges ved jævn varme (ca. 5-6 min. på hver side) i fedtstof fx. oliemargerine eller halv margerine/halv olie - det giver det bedste resultat.
Fiskefrikadellerne er færdige, når man stiker i dem med fx en kødnål, og der ikke hænger fars fast på.
Kartoflerne bringes i kog i en gryde med vand, og koger herefter i ca. 20 min. til de er færdige. Mærk efter ved at stikke i kartoflerne.
Sovs:
Ca. 30 g. margerine kommes i en gryde og smeltes ved jævn varme. Inden margerinen når at blive brun, kommes ca. 2-3 spsk. mel i gryden og blandes med den smeltede margerine. Herefter skrues lidt ned for varmen, og mælk kommes i lidt ad gangen. Når sovsen er begyndt at jævne, smages til med salt og peber, og når den hvide sovs er færdig smages til med remolade i efter behag. Småkoger herefter i ca. 3 min.
En god ret til både børn og voksne i de kolde vintermåneder.
Evt. fiskefrikadeller, der bliver til overs, kan bruges til madpakken dagen efter.