opskrifter
Søg i 12.593 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej
UPDATE: 25.09.19 vi er nu ca. 80% færdig med den nye hjemmeside :)
Opskrifter   › Madopskrifter   › Flæskesteg med det hele

Flæskesteg med det hele

Flæskesteg med det hele
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(242)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
Flæskesteg med det hele Foto af : Thor Nørregaard
36.219
Visninger
903
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



Dejlig saftig flæskesteg med sprøde svær. Både god til juleaften, julefrokosten, påskefrokosten eller til en skøn flæskestegssandwich.

DU SKAL BRUGE
2-2½ Kg. Nakkekam m. svær
2 gl. hvide kartofler
2½ kg kartofler
Mælk til sovs
Jævning til sovs
Kulør til sovs
evt. bullionterning til sovs
1 gl. rødkål
sukker (til de brune kartofler)
smør (til de brune kartofler)
salt peber
2 lauerbærblade
6 nelliker
evt. ½ løg
1 øl til affedtning af sværene


SÅDAN GØR DU
Nakkekammen ridses i sværerne, da de ofte kun er for-ridset.
Stegen gnides godt med salt og lidt peber.
Lauerbærbladene stikkes godt ned mellem sværerne - en i hver ende.
Nelikker fordeles jævnt mellem sværerne.
Stegen stilles i en bradepande m. rist i, og lidt vand hældes i så det dækker bunden, for ikke at fedtet der render fra, skal brænde på. det halve løg kan deles og kommes i bradepanden. Det giver smag til sovsen.
Et stegetermometer stikkes i enden af stegen midt i centrum.

Stegen stilles i ovn v. ca. 180 grader på varmluft/190 grader alm. Når stegetermomteret viser 67-68 grader er stegen færdig - efter ca. 1½-2 timer.
Ca. 1 time inden stegen er færdig, hældes en øl over stegen. Således affedtes sværene, så de bliver gode og sprøde.

Skyen (også når der bruges øl) i bunden af bradepanden og løget hældes fra i en gryde (skal bruges til sovsen), og ovnen stilles på grill-funktion evt. kombineret m. varmluft, så sværerne bobler op og bliver brune og sprøde. Husk at holde øje!
Herefter tages stegen ud og stilles på et skrærebrædt m. staniol under, som pakkes rundt om stegen, men bemærk at sværerne ikke må dækkes til, da de ellers vil blive bløde.

Stegen skæres ud, når resten af maden er klar til servering.

De alm. kartofler koges som vanligt.
Rødkålen hældes i en gryde og varmes stille og roligt op. Der kan evt. kommes ½ tsk. salt i.

Brune kartofler:

De hvide kartofler på glas hældes i en si, således at vandet hældes fra. De må ikke være for våde, når de kommes på panden, da det ellers kan sprøjte.

Sukker kommes på en stor pande i et jævnt lag, der dækker hele bunden. Når sukkeret er smeltet skrues ned for varmen - til jævn varme - og ca. 2-4 store tsk. smør kommes i sukkeret, så det nu bliver til en lind karamelblanding. Det hele røres godt sammen, og de hvide kartofler hældes i. Kartoflerne vendes jævnligt i ca. 10 min. Karamellen vil efterhånden sidde fast på kartoflerne - hvis karamellen er for hård, kommes lidt mere fedtstof i, det hjælper. Hældes til slut i en skål med låg for at holde på varmen.

Sovs:

Skyen, som er hældt fra stegen tidligere blandes med 1dl. vand og 1 dl. mælk.
Når væsken begynder at småkoge, kommes lidt meljævning i samt kulør så sovsen har en passende farve. Smages til med salt og peber samt evt. lidt bullionterning og paprika, hvis der mangler smag. Løget kan til slut fiskes op af sovsen igen.


SERVERING
Flæskesteg til juleaften, gæster og andre tidspunkter på året. Man kan også nøjes med at lave selve stegen, så har man til julefrokosten, påskefrokosten m.v.
 

Flere lækre opskrifter

BRUGERNES KOMMENTAR

Bruger billede
Thor Nørregaard
24.06.2013, 22:58
Smager nu dejligt sådan en flæskesteg. :) 18256-DSC_0027.JPG
 
Denne gode opskrift på Flæskesteg med det hele fra Maduniverset.dk i kategorien Svinekød opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Flæskesteg med det hele, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Halloween opskrifter
Følg Maduniverset
sæson lige nu
Halloween 31 okt. - farlige hekse og spøgelser :)
Halloween er oprindeligt en gammel keltisk tradition som markerer afslutningen på sommeren, halloween finder sted hvert år den 31 okt. Kelterne brugte halloween til at takke for høsten ved at ofre mad til guderne, alt maden som skulle ofres blev indsamlet ved at folk gik fra dør til dør og bad om mad til guderne. Alt det mad man havde samlet ind blev om aften brændt på et stort bål altså ofret til guderne. Bålet holdte også onde ånder (eks. Hekse, genfærd) væk som ifølge folketroen var ude på denne aften. Så bliv allerede nu klar til Halloween
Se opskrifter her
hvid streg
I dag er det brunsvigerens Dag
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Sæson for vildt - dådyr, fasan m.m.
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Rødvins glace/sauce     Fersken suppe (den er genial)     Børnenes kokoskugler     Mornay sauce     Min perfekte stegte kylling:     Oreganobrød med parmesan     Gammeldaws æbleflæsk.     Grønkålssalat med mandler og æbler     Thailandsk fiskesuppe med rejer og kokosmælk     Spagetti carbonara     Frisk pasta med laks og flødesovs     Ægte indianer-røv     langtidsstegt farseret and     Marineret kalkunbryst- helstegt     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Trylledej (ikke spiseligt)     Piment sauce     Kagecreme (lagkage) lavet på maizena     Fiskefrikadeller med fersk spæk     Brownie med saltkaramel midte     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]