Annoncering | Mobil/tablet version | 194 online
Hent Maduniverset APP blå pil Hent Android app Maduniverset.dk til Ios Maduniverset.dk til Windows phone
opskrifter
Søg i 12.479 opskrifter fra 25.409 medlemmer
i
Opskrifter   › Madopskrifter   › Flæskesteg med det hele

Flæskesteg med det hele

Flæskesteg med det hele
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(241)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
30.876
Visninger
867
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF

Maiken

Dejlig saftig flæskesteg med sprøde svær. Både god til juleaften, julefrokosten, påskefrokosten eller til en skøn flæskestegssandwich.

DU SKAL BRUGE
2-2½ Kg. Nakkekam m. svær
2 gl. hvide kartofler
2½ kg kartofler
Mælk til sovs
Jævning til sovs
Kulør til sovs
evt. bullionterning til sovs
1 gl. rødkål
sukker (til de brune kartofler)
smør (til de brune kartofler)
salt peber
2 lauerbærblade
6 nelliker
evt. ½ løg
1 øl til affedtning af sværene


SÅDAN GØR DU
Nakkekammen ridses i sværerne, da de ofte kun er for-ridset.
Stegen gnides godt med salt og lidt peber.
Lauerbærbladene stikkes godt ned mellem sværerne - en i hver ende.
Nelikker fordeles jævnt mellem sværerne.
Stegen stilles i en bradepande m. rist i, og lidt vand hældes i så det dækker bunden, for ikke at fedtet der render fra, skal brænde på. det halve løg kan deles og kommes i bradepanden. Det giver smag til sovsen.
Et stegetermometer stikkes i enden af stegen midt i centrum.

Stegen stilles i ovn v. ca. 180 grader på varmluft/190 grader alm. Når stegetermomteret viser 67-68 grader er stegen færdig - efter ca. 1½-2 timer.
Ca. 1 time inden stegen er færdig, hældes en øl over stegen. Således affedtes sværene, så de bliver gode og sprøde.

Skyen (også når der bruges øl) i bunden af bradepanden og løget hældes fra i en gryde (skal bruges til sovsen), og ovnen stilles på grill-funktion evt. kombineret m. varmluft, så sværerne bobler op og bliver brune og sprøde. Husk at holde øje!
Herefter tages stegen ud og stilles på et skrærebrædt m. staniol under, som pakkes rundt om stegen, men bemærk at sværerne ikke må dækkes til, da de ellers vil blive bløde.

Stegen skæres ud, når resten af maden er klar til servering.

De alm. kartofler koges som vanligt.
Rødkålen hældes i en gryde og varmes stille og roligt op. Der kan evt. kommes ½ tsk. salt i.

Brune kartofler:

De hvide kartofler på glas hældes i en si, således at vandet hældes fra. De må ikke være for våde, når de kommes på panden, da det ellers kan sprøjte.

Sukker kommes på en stor pande i et jævnt lag, der dækker hele bunden. Når sukkeret er smeltet skrues ned for varmen - til jævn varme - og ca. 2-4 store tsk. smør kommes i sukkeret, så det nu bliver til en lind karamelblanding. Det hele røres godt sammen, og de hvide kartofler hældes i. Kartoflerne vendes jævnligt i ca. 10 min. Karamellen vil efterhånden sidde fast på kartoflerne - hvis karamellen er for hård, kommes lidt mere fedtstof i, det hjælper. Hældes til slut i en skål med låg for at holde på varmen.

Sovs:

Skyen, som er hældt fra stegen tidligere blandes med 1dl. vand og 1 dl. mælk.
Når væsken begynder at småkoge, kommes lidt meljævning i samt kulør så sovsen har en passende farve. Smages til med salt og peber samt evt. lidt bullionterning og paprika, hvis der mangler smag. Løget kan til slut fiskes op af sovsen igen.


SERVERING
Flæskesteg til juleaften, gæster og andre tidspunkter på året. Man kan også nøjes med at lave selve stegen, så har man til julefrokosten, påskefrokosten m.v.

 

Flere lækre opskrifter

 
BRUGERNES KOMMENTAR

Bruger billede
Thor B. Nørregaard
24.06.2013, 22:58
Smager nu dejligt sådan en flæskesteg. :) 18256-DSC_0027.JPG


Skriv en kommentar som gæst eller log ind/opret gratis bruger



Hvad er: 3 + 5 =
Log ind hvis du vil have tilsendt en mail, når nogen skriver en kommentar.

En administrator fra Maduniverset skal først godkende din kommentar før den kan ses på siden (hvis du logger ind, bliver din kommentar vist med det samme)



Log ind eller opret dig som bruger GRATIS på Maduniverset.dk for at skrive et svar eller spørgsmål som omhandler Flæskesteg med det hele opskriften eller tilføje dine favorit opskrifter så du altid ved hvor du har dem, samt familie og venner vil kunne have glæde af opskrifterne.

 
 
Denne gode opskrift på Flæskesteg med det hele fra Maduniverset.dk i kategorien Svinekød opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Flæskesteg med det hele, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

sæson lige nu hjemmelavede-karrysild.jpg 6792-grillet-lammekoelle.jpg 10909-paaskeaeg-med-marcipan-karamel-ingefaer-Dulce-de-Leche.jpg
Påskeopskrifter alt fra påskeæg til karrysild
Se opskrifter her
hvid streg 2
10584-syltet-ramsloeg-knopper.jpg 10765-ramsloegpesto.jpg 10932-ramsloegssalt.jpg
Næste
Ramsløg, voksner lige nu i naturen, prøv opskrifter med den gode gamle danske urt
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Påske opskrifter
AFSTEMNING

Hvilke ting hader du mest når du handler ind?

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...


Populært minut for minut
Følg Maduniverset
Nyheder fra os
Følg Maduniverset på Google Plus






Populære søgninger: Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Jordbærgrød - med ristede havreryn     Grønne asparges med bacon     Den bedste Kylling i Karry!     Svampet kanelkage     Røræg i ovn     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Frisk pasta med laks og flødesovs     Kagecreme (lagkage) lavet på maizena     Sennep-honning-balsamicco-oliedressing     Omelet m. skinke og ost     Indbagt laks med butterdej eller fillodej (SUND)     Nemme pølsehorn     Helstegt grillet oksefilet     Skøn snasket chokoladekage - nem at lave     Tunmousse      Nachos m/kylling     Helstegt Oksestriploin     Hannes vafler.     Mørbradgryde m. ris     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.0 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+ Følg på Bloglovin
Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]
Spishos.dk | Alleopskrifter.dk | Indbydelsen.dk | Madopskrifter.biz | Ignesco.dk | Foodinspirer.com