opskrifter
Søg i 12.598 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt.
Ny flot hjemmeside er på vej.
Opskrifter   › Madopskrifter   › Fyldt hvidkål med gremolata

Fyldt hvidkål med gremolata

Fyldt hvidkål med gremolata
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(59)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
5.092
Visninger
127
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF





DU SKAL BRUGE
1 hvidkål (ca. 3 1/2 kg)
2 skiver lyst brød uden skorpe
2 guldøl
1 spsk fennikelfrø
1 spsk korianderfrø
1/2 kg hakket kalvekød
1 æg
3 fed hakket hvidløg
1 gul peberfrugt i små tern
12 soltørrede tomater i små tern
Blade af 4 kviste timian
2 spsk olivenolie
Krafturter fx 1 løg, 1/2 selleri og 1 gulerod, 4 kviste timian, 1 laurbærblad
3 dl vand eller bouillon
Saft af 1 citron
1 spsk majsstivelse

Gremolata:
2 dl fintsnittet persille
1 fed finthakket hvidløg
1 spsk fintrevet skal af usprøjtet citron

Tilbehør:
Brød


SÅDAN GØR DU
Skær en tyk skive af hvidkålen fra rodenden og gem den. Udhul kålen så den kan rumme ca. 1 liter. Brug kniv, ske og gerne et kartoffelbor til opgaven. Drys kålhovedet med lidt salt indvendigt. Kasser den ’udgravede’ kål eller gem den til råkost.

Udblød brødet i den ene øl. Rist fennikelfrø og korianderfrø på en ren og tør pande 10 sek. hver.
Rør kødet med 2 tsk. salt. Rør ægget i. Knug brødet for øl (gem øllet) og rør det i farsen sammen med hvidløg, peberfrugt, soltørrede tomater, timian, 1 tsk peber og halvdelen af de ristede krydderier. Fyld farsen i kålhovedet, læg "låget" på og vikl bomuldsgarn om det fyldte hvidkålshoved.

Steg krafturterne i en stor gryde i olie til de har taget lidt farve. Tag dem op og brun så kålhovedet på alle sider. Hæld krafturter, resten af de ristede krydderier, øl, bouillon og lidt salt ved og lad kålhovedet braisere ved jævn varme i ca. 2 timer under låg. Vend det flere gange undervejs.

Tag kålhovedet op og kasser krafturterne. Kog ’braiseringslagen’ lidt ind og smag den til med citronsaft, sukker, salt og peber. Jævn den med majsstivelse udrørt i koldt vand.

Bland persille, hvidløg og citronskal til gremolataen. Server kålhovedet på et stort fad overhældt med sauce og gremolata.

Spis brød til.


Tips:
Vil du give kålen en gylden overflade, kan kålhovedet sættes i en 220° varm ovn 20 min. inden servering. (Obs - hvidkålen udhules og bruges ikke).
 
BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på Fyldt hvidkål med gremolata fra Maduniverset.dk i kategorien Kalvekød opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Fyldt hvidkål med gremolata, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Grillopskrifter
Følg Maduniverset
sæson lige nu
Sæson: Brombær, blommer og blåbær
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Sommer æbler og vindruer
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Pandepizza     Anderledes Kylling Parmesan     Frisk pasta med laks og flødesovs     Figenlikør     Bacon-champignon-fløde-sauce     Gulerodskage (Rå)     Grillspyd     Svampet kanelkage     Churros (spanskrør)     Duftende urtesmør     Skøn snasket chokoladekage - nem at lave     Sennep-honning-balsamicco-oliedressing     Grillet jomfruhummerhaler     Bornholmersalat     Kogning af majs     Hel Kylling på roterende grillspyd (rotisseri)     Franske flütes 3stk.     Lækker nougat-glasur     Pirogger med oksekød     Fersken suppe (den er genial)     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]