Denne opskrift har intet med traditionel dansk brunkål at gøre.Men hvis du kan lide smagen af brunkål, vil du elske dette.
ca. 200 gram bacon
500 g. oksesmåkød
2 store løg
1 dåse hakkede tomater
1 dåse champigon
1 lille hvidkål
1 ssf tørret merian
salt- peber+ krydderier efter egen smag
(selv bruger jeg chili, ingefær, spidskommen og hvidløg)
En stor stegegryde sættes over for fuld varme. Ca. en ssf olivenolie tilsættes. Fine bacontern brunes. 2 finthakkede løg tilsættes. Omrøres indtil løgene bliver let gyldne.Oksekød ihældes og brunes. Hakkede tomater og champigon + væske ihældes. Skru nu ned på svag varme. Hvidkål deles i fire, og stokken skæres fra. Snittes meget fint, ca. 1mm. Vent ca. 10 min. mellem tilsætningenaf de kvarte hvidkål, da det falder sammen, og giver plads.
Herefter lader man det stå og småsimre ved svag varme, og tætsluttende låg i min. 1 1/2 time, med omrøring en gang imellem, når man kommer forbi. Jo længere jo bedre.Vi er to personer, og spiser det to dage- resten fryser vi i portionsposer. som kan smides direkte i microovnen, når vi er alene hjemme.
En skive groft rugbrød- Eller hjemmebagt grovflutes