opskrifter
Søg i 12.593 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej
UPDATE: 25.09.19 vi er nu ca. 80% færdig med den nye hjemmeside :)
Opskrifter   › Madopskrifter   › Kanelgifler

Kanelgifler

Kanelgifler
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(437)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
Kanelgifler
64.542
Visninger
1.146
Print
Kategori
til personer
til 48
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



var dagens opskrift 19.10.2018 Kanelgifler var dagens opskrift den 19.10.2018

du kan fryse denne ret Du kan fryse denne ret
DU SKAL BRUGE
Dej: 50 gr. gær, 1 dl lunken mælk, 1 spsk. sukker, ½ tsk. salt, 1 æg, 100 gr. blødt smør, ca. 300 gr. mel

Fyld: 60 gr. blødt smør, 60 gr. brun farin, ½-1 tsk. kanel

Pensling: 1 sammenrørt æg


SÅDAN GØR DU
Dej: Udrør gæren i den lunede mælk, rør sukker, salt og sammenpisket æg heri. I en anden skål findeles smøret i melet og røres godt sammen (giver en klumpet mel-substans). Kom gærvæden i melblandingen, og ælt herefter. Brug ikke for meget mel, idet dejen gerne må være god blød (dejen klistrer ikke som franskbrødsdej).
Dejen skal hæve tildækket et lunt sted i en god halv time.
Forvarm ovnen til 200 gr. C (alm. ovn)

Fyld: Bland ingredienserne og lad det stå i stuetemperatur, så den forbliver nem at påføre dejen senere.

Dejen rulles nu ud (jeg deler den gerne op i 2 "pølser"). Jeg laver én af gangen (køkkenbordet er ikke så stort her).
Hver pølse rulles ud til ca. 15-20 x 50 cm
Herefter påsmøres fyldet med bagsiden af en ske på hele dejen undtagen den nederste kant (ca. 2 cm).
Tag en gaffel og dyp i det udrørte æg, og lav små riller i den nederste kant, så dejen vedhæfter sig bedre ved sammenrulning.

Pølsen skæres nu så giflerne bliver ca. 2 cm brede. Sæt på bageplade, tryk den let flade med hånden, efterhæver 15 min. og pensles før bagning med sammenpisket æg.

Bages i ovnen på midterste rille i ca. 15 min. Må ikke blive for tørre.
SERVERING
Barnets fødselsdagsoverraskelse i skolen, med i madpakken eller fredagshygge. Kan nedfryses.
Kanelgifler - 9176-IMG_0025.JPGKanelgifler - 9176-IMG_0030.JPG
 
 
BRUGERNES KOMMENTAR

Louise Mikkelsen
28.08.2011, 17:53
Rigtig lækker, der er dog lige lidt nok fyld tio dejen, så jeg laver halvanden portion fyld til en portion dej

Stine
08.08.2010, 11:08
Kanon opskrift! De er nemme at lave og det tager ingen tid.. og bedst af alt så smager de rigtig godt :o)
 
Denne gode opskrift på Kanelgifler med billede fra Maduniverset.dk i kategorien Desserter opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Kanelgifler, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Halloween opskrifter
Følg Maduniverset
sæson lige nu
Halloween 31 okt. - farlige hekse og spøgelser :)
Halloween er oprindeligt en gammel keltisk tradition som markerer afslutningen på sommeren, halloween finder sted hvert år den 31 okt. Kelterne brugte halloween til at takke for høsten ved at ofre mad til guderne, alt maden som skulle ofres blev indsamlet ved at folk gik fra dør til dør og bad om mad til guderne. Alt det mad man havde samlet ind blev om aften brændt på et stort bål altså ofret til guderne. Bålet holdte også onde ånder (eks. Hekse, genfærd) væk som ifølge folketroen var ude på denne aften. Så bliv allerede nu klar til Halloween
Se opskrifter her
hvid streg
Sæson for vildt - dådyr, fasan m.m.
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Laksesæson - find inspiration på lækre opskrifter
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Klamme fingre     Perfekte Mørbradbøffer med bløde løg     Kvædemarmelade     Halloween menu     Fersken suppe (den er genial)     Svampet kanelkage     Halloween kage kirkegård     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     irsk stuvning med svinekød     Mormors Stegte sild i eddike     Marengs spøgelser     Andebryst i ovn til mange     Brownie med saltkaramel midte     Blødende chokoladekage     Oldemors sirupskage - nem og lækker     Nemme pølsehorn     Syltede valnødder     Omelet m. skinke og ost     Bedstemor Ands æbletærte II     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]