Annoncering | Mobil/tablet version | 243 online
Hent Maduniverset APP blå pil Hent Android app Maduniverset.dk til Ios Maduniverset.dk til Windows phone
opskrifter
Søg i 12.479 opskrifter fra 25.410 medlemmer
i
Opskrifter   › Madopskrifter   › Madbrød/franskbrød

Madbrød/franskbrød

Madbrød/franskbrød
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(63)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
5.155
Visninger
139
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF

Lars Bech Nygaard

DU SKAL BRUGE
335 g. durum mel
650 g. hvedemel (italiensk hvedemel type 00)
1 pk gær
2 æg
1 spsk sukker (evt honning)
1 ps. sesamfrø


SÅDAN GØR DU
gæren smuldres i bunden af dejgskålen.
Sukkeret drysses over gæren.
Når gæren er blevet flydende tilsættes de 2 æg, og ca. ½ liter håndvarmt vand.
piskes grundigt, til gæren er blandet helt op med væsken.
Durum melet tilsættes, og røres grundigt.
Hvedemelet (typ. 00) og sesamfrøene tilsættes, og dejgen æltes grundigt. Det er vigtigt, at der er balance i dejgen, tilsæt evt. mere vand eller hvedemel, til dejgem slippr skålen og hænderne.
Når dejgen bliver spændstig og luft-fyldt (lyder 'hul' når du klapper på den), lægges den i dejgskålen, og sættes til hævning ca 45 min. (til den har fået dobbelt størrelse).
Når dejgen har fået dobbelt størrelse æltes den igen grundigt, og formes til boller eller brød.
Bollerne/brødene hæver igen, til de har fået dobbelt størrelse, og sættes derefter i en kold ovn.
Ovnen stilles på 200 grader (varmluft ovn: 180 grader), og boller/brød bages i cirka 30 min., indtil de bliver pænt lysebrune, lyder hule hvis du banker på dem, og ikke efterlader dejg på en strikkepind, der stikkes gennem brødet/bollen.
Afkøles på en rist, under et viskestykke.
SERVERING
Bruges lune som mad-brød, eller som godt groft franskbrød.

 
BRUGERNES KOMMENTAR


Skriv en kommentar som gæst eller log ind/opret gratis bruger



Hvad er: 3 + 5 =
Log ind hvis du vil have tilsendt en mail, når nogen skriver en kommentar.

En administrator fra Maduniverset skal først godkende din kommentar før den kan ses på siden (hvis du logger ind, bliver din kommentar vist med det samme)



Log ind eller opret dig som bruger GRATIS på Maduniverset.dk for at skrive et svar eller spørgsmål som omhandler Madbrød/franskbrød opskriften eller tilføje dine favorit opskrifter så du altid ved hvor du har dem, samt familie og venner vil kunne have glæde af opskrifterne.

 
TIPS / INFO FRA VORES LEKSIKON
 
Denne gode opskrift på Madbrød/franskbrød fra Maduniverset.dk i kategorien Bagværk opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Madbrød/franskbrød, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

sæson lige nu hjemmelavede-karrysild.jpg 6792-grillet-lammekoelle.jpg 10909-paaskeaeg-med-marcipan-karamel-ingefaer-Dulce-de-Leche.jpg
Påskeopskrifter alt fra påskeæg til karrysild
Se opskrifter her
hvid streg 2
10584-syltet-ramsloeg-knopper.jpg 10765-ramsloegpesto.jpg 10932-ramsloegssalt.jpg
Næste
Ramsløg, voksner lige nu i naturen, prøv opskrifter med den gode gamle danske urt
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Påske opskrifter
AFSTEMNING

Hvilke ting hader du mest når du handler ind?

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...


Populært minut for minut
Følg Maduniverset
Nyheder fra os
Følg Maduniverset på Google Plus






Populære søgninger: Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Grillet vildt dyrekølle     Den bedste Kylling i Karry!     Svampet kanelkage     Skøn snasket chokoladekage - nem at lave     Grønne asparges med bacon     Frisk pasta med laks og flødesovs     Nemme pølsehorn     Røræg i ovn     Krydder frikadeller     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Rejeroulade med spinat.     Grov go'e boller     Omelet m. skinke og ost     Indbagt laks med butterdej eller fillodej (SUND)     Tunmousse      Spagetti carbonara     Sennep-honning-balsamicco-oliedressing     Hurtig boller (skal ikke hæve)     Spinatroulade med tun/laks     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.0 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+ Følg på Bloglovin
Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]
Spishos.dk | Alleopskrifter.dk | Indbydelsen.dk | Madopskrifter.biz | Ignesco.dk | Foodinspirer.com