opskrifter
Søg i 12.598 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt.
Ny flot hjemmeside er på vej.
Opskrifter   › Madopskrifter   › Madbrød/franskbrød

Madbrød/franskbrød

Madbrød/franskbrød
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(63)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
6.036
Visninger
162
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF





DU SKAL BRUGE
335 g. durum mel
650 g. hvedemel (italiensk hvedemel type 00)
1 pk gær
2 æg
1 spsk sukker (evt honning)
1 ps. sesamfrø


SÅDAN GØR DU
gæren smuldres i bunden af dejgskålen.
Sukkeret drysses over gæren.
Når gæren er blevet flydende tilsættes de 2 æg, og ca. ½ liter håndvarmt vand.
piskes grundigt, til gæren er blandet helt op med væsken.
Durum melet tilsættes, og røres grundigt.
Hvedemelet (typ. 00) og sesamfrøene tilsættes, og dejgen æltes grundigt. Det er vigtigt, at der er balance i dejgen, tilsæt evt. mere vand eller hvedemel, til dejgem slippr skålen og hænderne.
Når dejgen bliver spændstig og luft-fyldt (lyder 'hul' når du klapper på den), lægges den i dejgskålen, og sættes til hævning ca 45 min. (til den har fået dobbelt størrelse).
Når dejgen har fået dobbelt størrelse æltes den igen grundigt, og formes til boller eller brød.
Bollerne/brødene hæver igen, til de har fået dobbelt størrelse, og sættes derefter i en kold ovn.
Ovnen stilles på 200 grader (varmluft ovn: 180 grader), og boller/brød bages i cirka 30 min., indtil de bliver pænt lysebrune, lyder hule hvis du banker på dem, og ikke efterlader dejg på en strikkepind, der stikkes gennem brødet/bollen.
Afkøles på en rist, under et viskestykke.
SERVERING
Bruges lune som mad-brød, eller som godt groft franskbrød.
 
TIPS / INFO FRA VORES LEKSIKON
 
BRUGERNES KOMMENTAR

En standard pose sesamfrø er 100 gram

Jan Kroggaard
15.09.2017, 10:02
Jeg skal bage madbrød/franskbrød. Hvor maget (gr./dl) er 1 ps sesamfrø? De fås i forskellige mængder! Mvh. Jan
 
Denne gode opskrift på Madbrød/franskbrød fra Maduniverset.dk i kategorien Bagværk opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Madbrød/franskbrød, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Påske opskrifter
Følg Maduniverset
sæson lige nu hjemmelavede-karrysild.jpg 6792-grillet-lammekoelle.jpg 10909-paaskeaeg-med-marcipan-karamel-ingefaer-Dulce-de-Leche.jpg
Påskeopskrifter alt fra påskeæg til karrysild
Se opskrifter her
hvid streg 2
10584-syltet-ramsloeg-knopper.jpg 10765-ramsloegpesto.jpg 10932-ramsloegssalt.jpg
Næste
Ramsløg, voksner lige nu i naturen, prøv opskrifter med den gode gamle danske urt
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Trylledej (ikke spiseligt)     Svampet kanelkage     Nemme pølsehorn     kyllingelår med rasp i friture     Omelet m. skinke og ost     Mælkesnitter     Fersken suppe (den er genial)     Kagecreme (lagkage) lavet på maizena     Raclette med det hele     Påskekyllinger af kogte æg     Skinke, porre tærte     Lammeculotte i ovn.     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Havretern med nougat     Hurtig boller (skal ikke hæve)     Modellervoks (kan ikke spises)     Grovboller     Marineret kalkunbryst- helstegt     Hjemmelavet modellervoks     Is med marcipan & chokolade stykker     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]