500g hakket kalv og flæsk, svinekød el. kyllinge kød.
1 fint hakket løg
1 dl. havregryn
1 æg
ca. 3 dl. mælk
evt. 1 spsk paprika
salt og peber
Vandet sellerien har kogt i bruges til at koge bollerne i.
Pynt: grofthakket bredbladet persille
(Opskriften fortsætter under reklamen)
SÅDAN GØR DU
Skræl selleriet og skær det i store tern. Kog selleriet i 10 min i grønsagsboillion. Gem vandet til at koge kødbollerne i.
Rør farsen sammen æg, løg og fars, havregryn og krydderier først drefter mlk i lidt efter lidt. Farsen må ikke være for tynd/uformbar. Stil den koldt i 30 min.
Kog sellerievandet op igen og form kødbollerne med en lille ske. Lad dem koge i 8-10 min i sellerivandet. De kommer op til overfladen, når de er færdige.
Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Bag den op med 6 dl. selleri/kødboillion og tilsæt fløden/mælken. lad sovsen koge i 5-8 min. Smag til med salt og peber og evt. en grønsagsboillion terning. Læg bollerne og sellerien i sovsen og lad det koge 2 min. mere.
SERVERING
Pynt med bredbladet persille. Spis rugbrød til.
Kartofler eller pasta kan også spises til.
FÅ 15% RABAT på køkkenudstyr (kode: nywebshop2020) fx. på en chokolade fondue, No touch sæbedispenser, Grapefrugtkniv eller en affaldsspand med autolåg og 300 andre produkter KLIK HER Køkkenuniverset.dk (fri fragt over 450 kr.)