400 g. skrællede kartofler skåret i 2 cm store tern
3 spsk. Olivenolie
1 rød peberfrugt skåret i strimler
1 hakket løg
100 g. røget (serrano) skinke
150 g. tynde skrællede asparges
100 g. ærter
100 g. fine bønner
2 spsk. Tomatpuré
1,25 dl vand
Salt og peber
4 æg
100 g. chorizo, i tynde skiver
2 spsk. Hakket persille
(Opskriften fortsætter under reklamen)
SÅDAN GØR DU
Varm olien op i en stor stegepande og steg kartoflerne ved mellemvarme i ca. 8 min. Eller til de er gyldne. Tag dem op.
Skru ned for varmen og tilsæt rød peber og løg. Skær 2 af skinkeskiverne i strimler på størrelse som peberfrugten og læg dem i panden. Steg det hele i ca. 6 min. Eller til løgene er bløde.
Læg 4 eller 8 asparges til side. Kom resten i panden sammen med ærter, bønner, tomater og tomatpuré. Rør vand i og krydr godt med salt og peber. Læg kartoflerne tilbage i panden. Læg låg på og steg det ved svag varme i ca. 10 min. Rør af og til.
Varm ovnen op til 180°. Smør et stort ovnfast fad med lidt olie. Læg grøntsagerne i fadet. Lav 4 fordybninger i grønsagsblandingen med bagsiden af en ske og slå et æg ud i hver fordybning.
Læg asparges og chorizo ovenpå. Skær resten af skinken i store stykker og fordel det på toppen. Drys med persille.
Bag retten i 20 min. Eller til æggene har ”sat sig”.
SERVERING
Serveres rygende varm evt. med et stykke baguette til.
En god ide kan være at servere retten i portionsfade.