opskrifter
Søg i 12.559 opskrifter
i
OPRET BRUGER (Pt. ikke muligt, ny hjemmeside er på vej)
Opskrifter   › Madopskrifter   › Andesteg, med braiseret rødkål

Andesteg, med braiseret rødkål

Andesteg, med braiseret rødkål
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(104)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
19.825
Visninger
364
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



DU SKAL BRUGE
1 and, ca. 2600 g (klargjort stand), bruttovægt ca.3000 gr.
250 g udstenede svesker
300 g kastanjer
250 g skalotteløg
timian
1 spsk hvedemel
ca. 1/2 dl blommeeddike

Andeunderlag:
Lidt blandede vinterurter, suppevisk, vand og rødvin

Braiseret rødkål:
800 g rødkål, fintsnittet
6 stk enebær
andefedt
2 dl rødvin
2 faste pærer
1 spsk honning
Lidt svesker fra anden

Bagt hvidløg:
3 hoveder hvidløg
ovnstegte kartofler
en "persillade"
1 kg jævne kartofler
4 spsk "persillade"; persille og hvidløg hakket fint og blandet



SÅDAN GØR DU
Fremgangsmåde

1. Giv kastanjerne et snit henover "maven" - ikke for dybt - og steg dem på en tør jernpande til de begynder at åbne sig og bliver gule i kødet, ca. 10-15 minutter.

2. Krydr andestegen indvendigt og udvendigt med salt og peber. Fyld den med svesker, kastanjer, skalotteløg og timian. Fordel "andeunderlaget" i en bradepande (Kog allerbedst en grundsuppe på hals, vinger og kråse, eller læg også disse andestykker i bunden af bradepanden). Læg anden på en rist med brystet nedad og steg den 1 time ved 160 grader. Vend anden og steg den yderligere 1 1/2 time ved samme temperatur. Lad derefter anden trække i ca. 45 minutter. (Spæd med vand under stegningen. Hæld safterne fra et par gang under stegeprocessen. Brug fedtet til grøntsagerne og skyen til saucen nedenfor).

3. Rødkål krydres med knust enebær, salt og peber og sauteres mørt i andefedt og honning i en gryde under låg. Efter ca. 25 minutter fjernes låget og rødvin tilsættes og koges ind i kålen. Krydres med salt og peber.

4. Hvidløgshovederne flækkes på tværs, pensles med andefedt, krydres med salt og peber, pakkes i alufolie og bages ca. 35 minutter ved ca. 180 grader til feddene er møre.

5. Kartoflerne flækkes, pensles med andefedt, krydres med salt og peber og steges møre i ovnen ved ca. 180 grader i ca. 45 minutter. Krydres med "persillade" umiddelbart før serveringen.

6. Tages fyldet ud af anden. Kastanjerne og en tredjedel af sveskerne hakkes groft og kommes i rødkålen. De to pærer skæres i tern og kommes ved. Resten af sveskerne og skalotteløg kommes i en gryde og ristes kort igennem. Rør melet i. Blommeeddike tilsættes og koges næsten væk. Hæld stegesky og evt. grundsuppe i gryden og kog saucen til passende intensitet. Smag til med blommeeddike, salt og peber.

7. Partér anden og stil den i en 250 grader opvarmet ovn, sammen med kartofler og hvidløg, så anden bliver sprød og således, at kartofler og hvidløg bliver gyldne (pas på at hvidløgene ikke bliver mørkebrune).




 
BRUGERNES KOMMENTAR


Skriv en kommentar som gæst eller log ind/opret gratis bruger



Hvad er: 3 + 5 =
Log ind hvis du vil have tilsendt en mail, når nogen skriver en kommentar.

En administrator fra Maduniverset skal først godkende din kommentar før den kan ses på siden (hvis du logger ind, bliver din kommentar vist med det samme)



Log ind eller opret dig som bruger GRATIS på Maduniverset.dk for at skrive et svar eller spørgsmål som omhandler Andesteg, med braiseret rødkål opskriften eller tilføje dine favorit opskrifter så du altid ved hvor du har dem, samt familie og venner vil kunne have glæde af opskrifterne.

 
 
Denne gode opskrift på Andesteg, med braiseret rødkål fra Maduniverset.dk i kategorien Andet Fjerkræ opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Andesteg, med braiseret rødkål, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Halloween opskrifter
sæson lige nu
Halloween 31 okt. - farlige hekse og spøgelser :)
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Sæson for vildt - dådyr, fasan m.m.
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset



Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Halloweenboller     Kvædemarmelade     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     T&T's Orientalske kylling i karry     Julekugler med marcipan, abrikos og hvid chokolade     Flødeostcreme til kager     Den bedste Kylling i Karry!     Gammeldaws æbleflæsk.     Nemme pølsehorn     Halloween menu     Mælkesnitter     Tunmousse      Klamme fingre     Hurtig boller (skal ikke hæve)     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Marengs spøgelser     Fersken suppe (den er genial)     Havregrynskugler     Oksekøds Risotto     Piment sauce     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+
Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [
Kontakt]