opskrifter
Søg i 12.584 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej
UPDATE: 21.05.19 vi er nu ca. 75% færdig med den nye hjemmeside :)
Opskrifter   › Madopskrifter   › Sprængt saftig flæskesteg

Sprængt saftig flæskesteg

Sprængt saftig flæskesteg
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(305)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
43.334
Visninger
538
Print
transparent billede
Kategori
til personer
til 6
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



Lav en saftig sprængt flæskesteg med sprødesvær, men husk man skal starte 2 dage før

DU SKAL BRUGE
1½ kg svinekam/flæskesteg

saltlage:
2 l. vand
300 g. groft salt
300 g. sukker
2 laurbærblade
2 kviste timian
10 sorte peberkorn


SÅDAN GØR DU
Kog saltlagen i 5 min. og afkøl den helt.
Læg kødet i så kødet er helt dækket af lagen.
Lad kødet sprænge i 2 døgn i køleskab.

Tag svinekam/flæskesteg ud af køleskabet og dup den tør.
Lad nu svinekam/flæskesteg opnå stuetemperatur

Læg svinekam/flæskesteg med sværsiden ned af i et ovnfast fad Kom laurbærblade i fadet og hæld kogende vand på op til hvor kødet starter
Sæt svinekam/flæskesteg i en kold ovn og varm den op til 200 grader og derefter steges i 25 min.

Tag svinekam/flæskesteg ud af ovnen og vend den så sværende vender op af.
Gnid groft salt på sværsiden og ned imellem sværene.
Sæt stegen i ovnen indtil centrumtemperatur er 55 grader (1½-2 timer.)
Er sværene bløde tager du svinekam/flæskesteg ud af ovnen og varmer ovnen op til 250 C eller på grill
Når ovnen er varm sætter du svinekam/flæskesteg ind og giver den til sværene er sprøde og centrumtemperatur er 65 grader.

Klar til servering.

SERVERING
server med brundekartofler, rødkål, syltet agurker og sovs.
 
 
BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på Sprængt saftig flæskesteg fra Maduniverset.dk i kategorien Svinekød opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Sprængt saftig flæskesteg, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Grillopskrifter
sæson lige nu
Mad til Festivalen
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Sæson på havets guld: skaldyr
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Svampet kanelkage     Kogning af majs     Spagetti carbonara     Frisk pasta med laks og flødesovs     Bagte Kartofler på Grill     Grillet vildt dyrekølle     Kagecreme (lagkage) lavet på maizena     Grillspyd     Tvebakkekage     Helstegt grillet oksefilet     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Ribssaft     Raclette med det hele     Gulerodskage (Rå)     Omelet m. skinke og ost     Røræg i ovn     Den bedste Kylling i Karry!     Solbærlikør     Grillet kyllingefilet     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]