opskrifter
Søg i 12.598 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt.
Ny flot hjemmeside er på vej.
Opskrifter   › Madopskrifter   › Sprængt saftig flæskesteg

Sprængt saftig flæskesteg

Sprængt saftig flæskesteg
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(307)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
50.744
Visninger
600
Print
transparent billede
Kategori
til personer
til 6
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



Lav en saftig sprængt flæskesteg med sprødesvær, men husk man skal starte 2 dage før



DU SKAL BRUGE
1½ kg svinekam/flæskesteg

saltlage:
2 l. vand
300 g. groft salt
300 g. sukker
2 laurbærblade
2 kviste timian
10 sorte peberkorn


SÅDAN GØR DU
Kog saltlagen i 5 min. og afkøl den helt.
Læg kødet i så kødet er helt dækket af lagen.
Lad kødet sprænge i 2 døgn i køleskab.

Tag svinekam/flæskesteg ud af køleskabet og dup den tør.
Lad nu svinekam/flæskesteg opnå stuetemperatur

Læg svinekam/flæskesteg med sværsiden ned af i et ovnfast fad Kom laurbærblade i fadet og hæld kogende vand på op til hvor kødet starter
Sæt svinekam/flæskesteg i en kold ovn og varm den op til 200 grader og derefter steges i 25 min.

Tag svinekam/flæskesteg ud af ovnen og vend den så sværende vender op af.
Gnid groft salt på sværsiden og ned imellem sværene.
Sæt stegen i ovnen indtil centrumtemperatur er 55 grader (1½-2 timer.)
Er sværene bløde tager du svinekam/flæskesteg ud af ovnen og varmer ovnen op til 250 C eller på grill
Når ovnen er varm sætter du svinekam/flæskesteg ind og giver den til sværene er sprøde og centrumtemperatur er 65 grader.

Klar til servering.

SERVERING
server med brundekartofler, rødkål, syltet agurker og sovs.
 
 
BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på Sprængt saftig flæskesteg fra Maduniverset.dk i kategorien Svinekød opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Sprængt saftig flæskesteg, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Påske opskrifter
Følg Maduniverset
sæson lige nu hjemmelavede-karrysild.jpg 6792-grillet-lammekoelle.jpg 10909-paaskeaeg-med-marcipan-karamel-ingefaer-Dulce-de-Leche.jpg
Påskeopskrifter alt fra påskeæg til karrysild
Se opskrifter her
hvid streg 2
10584-syltet-ramsloeg-knopper.jpg 10765-ramsloegpesto.jpg 10932-ramsloegssalt.jpg
Næste
Ramsløg, voksner lige nu i naturen, prøv opskrifter med den gode gamle danske urt
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Svampet kanelkage     Trylledej (ikke spiseligt)     Frisk pasta med laks og flødesovs     Kagecreme (lagkage) lavet på maizena     Tanjas krydderurte Mayonaise      Nemme flûtes     Fersken suppe (den er genial)     Spagetti carbonara     Nemme pølsehorn     Hurtig boller (skal ikke hæve)     Raclette med det hele     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Indbagt laks med butterdej eller fillodej (SUND)     Mælkesnitter     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Pizza bagt på bagesten     Grov go'e boller     Gulerodskage (Rå)     Grovboller     Helstegt Oksestriploin     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]