600-800g mørt oksekød, f.eks. mørbrad. 2-3 spsk. paprika
Salt og peber.
smør til bruning.
500g skrællede rødbeder.
250g skrællede gulerødder.
200g pastinak.
1/2 selleriknold.
1 spsk. mel.
2 løg i både.
2 fed hvidløg, knust.
1-2 tsk. spidskommen.
lidt revet muskatnød.
6-10 dl god oksebouillon.
Tilbehør:
Lidt frisk hakket persille, 1 1/2 dl creme fraiche.
Vilde ris eller en god pasta.
Skær rødbeder, gulerødder, pastinak og selleri i 1 cm. store terninger. Skær kødet i 2 cm. store terninger. Vend kødet i paprika, og drys med lidt salt og peber. Brun det godt af i smør, lidt ad gangen.
Tag kødet op af gryden. Tilsæt grøntsagerne, drys med mel,og sauter dem godt af i resten af smørret. Kom løg og hvidløg ved, kryder med spidskommen og lidt revet muskatnød, og spæd med bouillon lidt efter lidt.
Kog i 10 min. kom kødet tilbage i gryden, og kog, til kødet er akkurat mørt. Smag til.
Servères med vilde ris eller en god pasta.
Pyntes med frisk hakket persille og 1 1/2 dl creme fraiche.