300 g. suppeurter (frosne)
2 fed hvidløg
1 løg
1 lille tøret chili
1 tsk spidskommen
1 spsk (stor) tørret timian
1 spsk (stor) tørret basilikum
1 terning grøntsagsbouillon
1 ds flået, hakkede tomater (evt. med basilikum)
vand
1 dl fløde
citronsaft
salt & peber
sukker
1. Løg, hvidløg, chili, spidskommen, timian & basilikum steges i olie. (løgene skal ikke tage farve)
2. Suppeurter tilsættes og steges ganske kort (de er stadig frosne)
3. bouillon terning tilsættes sammen med tomaterne. Dåsen fra tomaterne fyldes op med vand, og hældes i gryden. Grøntsgaer koges møre (ca. 20 min.)
4. suppen blendes så den får en ens karakter.
5. suppen får et opkog, og legeres med fløde og citron.
6 smages til med sukker, salt og peber.
Suppen serveres med groft brød.
Du kan eventuelt putte ristet bacon og ærtemos (blendede ærter og en smule creme fraiche) på toppen.
Velbekomme!