Høne, oksebryst og kraftben kommes i en suppegryde og koldt vand hældes over. Bringes i kog og skummes godt. Først herefter tilsættes salt, suppevisk og de rensede, men hele urter.
Suppen koger ganske svagt i 3-4 timer.
Hvis man ønsker at anvende urterne i suppen, tages de op, når de er møre. De skæres i mindre stykker, gerne med en rillekniv.
Man kan også vælge at koge nye urter til suppen, så kan man lade suppeurterne koge med resten af tiden.
Når hønen er kogt rigtig mør(kan som regel ses ved at skindet på brystet revner) Tages den og oksebrystet op og lægges tilside. Det kan serveres med kogte kartofler og peberrodssovs.
Suppen skal nu sies. Det kan gøres i et dørslag, hvori er lagt et rent skoldet klæde. Jeg plejer at si det i min saftpose, som er sat på stativ.
De ituskårne urter kommes i suppen.
Kød og melboller kan varmes i suppen- pas på melboller må ikke koge.
Man kan også varme bollerne i vand i en anden gryde, og tage dem op med en hulske. Det vil man nok vælge, hvis suppen skal serveres for gæster.
Serveres som forret, gerne med kuvertbrød.
Suppekødet kan serveres bagefter med kogte kartofler og evt. peberrodssovs.
Man kan også bruge hønsekøddet til høns i asparges og servere det i tarteletter.