600 g. gulerødder,
1 stort løg,
2 fed hvidløg (presset),
2 spsk. frisk ingefær ( hakket),
2 tsk. stødt spidskommen,
lidt muskatnød,
1 l. grønsagsbouillon,
3 spsk lime el. citronsaft,
1-1½ tsk salt,
lidt peber,
lidt olie til stegning.
Pynt:
En klat creme fraiche el. flødeskum,
lidt hakket forårsløg el. frisk koriander.
Hak løg og ingefær, pres hvidløget og skær gulerødderne ud i små tern. Svits løg, ingefær og hvidløg i en gryde i lidt olie i to min. Tilsæt herefter gulerødder, spidskommen og muskatnød og lad det sautere videre i 4 min. Det må ikke blive brunt. Herefter hældes grønsagsbouillonen og lime el.citron saft i. Lad det koge under låg i 10-12 min. til gulerødderne er møre. Blend suppen, smag den til med salt & peber og varm suppen op igen.
Pynt med creme fraiche ell. flødeskum samt forårsløg el. koriander.