Start med at koge sellerien i saltet vand,
og erstat evt. ½ delen af den mængde vand
der skal tilsættes kødet med sellerivandet.
Bruger du ikke knoldselleri, så tilsæt halvdelen af bladsellerien fra start.
Citronsauce:
2 æggeblommer – kan udelades
maizenamel
lidt vand
saften af 1-2 citroner efter smag og behag
Det hele rører til en jævning
Svinekødet som skal være uden fedt skæres i stykker på ca. 3 x 3 cm,
hvis du bruger koteletter skal evt. fedt skæres fra.
I en mindre stegegryde eller wok, vend nu kødet, løg og gulerødder,
det skal IKKE brunes., derefter tilsættes ½ l kogende vand, salt og pepper.
Det små simrer ca.½ time og der tilsættes bladsellerien samt den kogte selleri,
læg låg på igen og kog videre i ca. ½ time – eller indtil kødet er mørt.
Når kødet er mørt, jævnes det med jævningen – saucen skal ikke være tyk !!!
Smag til med salt og pepper.
Serveres med stegte kartofler, ris eller evt. nye kartofler med et drys persille.
08.06.2006, 18:59