opskrifter
Søg i 12.590 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej
UPDATE: 21.05.19 vi er nu ca. 75% færdig med den nye hjemmeside :)
Opskrifter   › Madopskrifter   › Jordskokkesuppe med ristede kammuslinger

Jordskokkesuppe med ristede kammuslinger

Jordskokkesuppe med ristede kammuslinger
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(171)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
Jordskokkesuppe med ristede kammuslinger  Foto af : Maduniverset
58.496
Visninger
2.290
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



DU SKAL BRUGE
½ kg jordskokker
2 store bagekartofler
7 dl. liter mælk
½ liter hønsefond (eller terning)
salt, peber, muskat, cognac
evt en dl. fløde

1 bundt purløg
½ dl. olivenolie

4 store friske kammuslinger
8 tynde skiver parmaskinke (eller anden røget skinke)


SÅDAN GØR DU
Jordskokkerne skrælles grundigt og skæres i lige store stykker. Bagekartoflerne skrælles og skæres i samme størelse som jordskokkerne.
mælk og fond hældes i en gryde sammen med jordskokker og kartofler og suppen koges til grøntsagerne er udkogte.
suppen blendes meget fint. koges op og smages til med salt, peber, muskat og en lille "sjat" cognac.

purløg fintsnittes og vendes med olien, smages til med salt og peber

Kammuslingerne rengøres og lukkemuskelen fjernes(lille hvid kant på muslingen).

parmaskinken steges i en 150 grader varm ovn, til de er spøde. Og kommes på fedtsugene papir.
SERVERING
kammuslingerne steges på en MEGET varm panden i ca. 3 min på hver side. (skal ikke gennemsteges, men gennemvarmes) suppen varmes og kommes i en dyb tallerken. kammuslingen deles i to og placeres på kanten af tallerkenen. purløgsolien "drysses" ud over suppen. voila... her en forret der vil dupere dine gæster!!
 
BRUGERNES KOMMENTAR

frank
01.01.2009, 13:40
Fin suppe, men den bliver lidt tynd. Jeg brugte kun 5 dl. mælk, og ydermere fjernede jeg 2,5 dl. væde før jeg blendede suppen - så fik den en fin - lidt tyk - konsistens.

Bruger billede
Lena Dejbjerg
18.12.2007, 14:10
Du kan sagtens bruge frosne kammuslinger, men smagen vil være betydeligt mere flad end som ellers. I nogle tilfælde er lukkemusklen ikke fjernet, det er forskelligt fra mærke til mærke.

Bruger billede
Lena Dejbjerg
18.12.2007, 14:10
Du kan sagtens bruge frosne kammuslinger, men smagen vil være betydeligt mere flad end som ellers. I nogle tilfælde er lukkemusklen ikke fjernet, det er forskelligt fra mærke til mærke.

Bruger billede
Lena Dejbjerg
18.12.2007, 14:10
Du kan sagtens bruge frosne kammuslinger, men smagen vil være betydeligt mere flad end som ellers. I nogle tilfælde er lukkemusklen ikke fjernet, det er forskelligt fra mærke til mærke.

terne
15.12.2007, 13:22
kan man ikke bruge frosne kammuslinger i stedet for friske og er lukkemusklen så ikke fjernet??
 
Denne gode opskrift på Jordskokkesuppe med ristede kammuslinger med billede fra Maduniverset.dk i kategorien Suppe opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Jordskokkesuppe med ristede kammuslinger, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Grillopskrifter
sæson lige nu
Lækre søde pære
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Husk at bruge de lækre kvæder
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Kogning af majs     Fersken suppe (den er genial)     Svampet kanelkage     Krydrede oksekødsboller i tomat/chili sauce      Gammeldags oksesteg med brun sovs.     sydhavskylling     Spagetti carbonara     Frisk pasta med laks og flødesovs     Brownie med saltkaramel midte     Hurtig boller (skal ikke hæve)     Pasta Cabonara uden æg     Mornay sauce     Blommetrifli     irsk stuvning med svinekød     Helstegt Oksestriploin     Gulerodskage (Rå)     Blommelikør     Pastaret i fad     Omelet m. skinke og ost     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]