Rør danablu ud i kvark/fromage frais til jævn konsistens.
Befri svinemørbraderne for sener og hinder. Skær dem ud til bøffer i skrå skiver. Bank dem let flade med hånden, krydr med salt og peber, og brun dem i ca. 50 g margarine på en varm stegepande. Flyt dem over i et ovnfast fad, og smør mørbradbøfferne med i alt 2/3 af ostemassen.
Rens champignonerne for jord, gerne med vand i stedet for børste, da de skal væde den færdige ret. Skær dem i skiver á ca. ½ cm. Svits champignonerne på en varm stegepande i ca. 25 g margarine. Drys mel over gennem en sigte. Hæld fløde i, og pisk melet ud med et piskeris. Resten af ostemassen røres i, og det koger til jævn konsistens. Smag evt. til med mere salt og peber og evt. et par dråber kulør.
Saucen hældes over bøfferne.
Gratineres i ovnen ca. 10-20 min. v. 225 grader på midterste rille. Ved siden af fadet lægges durumflûtes i anbefalet restbagetid eller kog kartofler til.
Kan med fordel laves dagen før/om formiddagen, men skal så have ca. 30 minutter i ovnen på samme temperatur før servering.
Spises med flûtes eller kartofler afhængigt af lyst og om det er hovedret eller som en del af en buffet/julefrokost.
Passer til 4 prs. til hovedret og til 6 prs. som del af buffet.
Smager syndigt godt!