opskrifter
Søg i 12.598 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt.
Ny flot hjemmeside er på vej.
Opskrifter   › Madopskrifter   › Okseklump Nygaard

Okseklump Nygaard

Okseklump Nygaard
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(189)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
31.808
Visninger
374
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF





DU SKAL BRUGE
ca 900 g okseklump
½ dl Smør
½ dl olivenolie
Salt
Peber
3 porrer
300 g skrællede gulerødder
2 løg
ca 50 g blåskimmelost
½ liter vand
½ liter piskefløde
Maizena (måske)

Ris, kartofler og/eller godt brød.


SÅDAN GØR DU
Rens porrerne, og skær de 'løse blade' fra.
Skræl gulerødderne, og skær enderne af.
Pil løgene, og del dem i kvarte.

Snit løg, gulerødder og porrer fint (brug evt. en 'foodprocessor')
Kom olivenolien og smørret i stegegryden, og lad smørret brune af.
Drys okseklumpen med salt og peber, og læg den i stegegryden. Vend den et par gange, så den bliver brunet godt.
Kom grøntsagerne ned i stegegryden, tilsæt ½ liter vand, og salt.

Lad kødet og grøntsagerne småsimre 1½ times tid, hvor kødet vendes cirka halvvejs.

Tag kødet op, og pak det i stanniol.

ENTEN: tag grøntsagerne op, og lad dem dryppe af (ned i gryden) med et dørslag, og tilsæt piskefløden til suppen;
ELLER: hæld piskefløden ned i stegegryden, og brug en stavblender, til at findele grøntsagerne i suppe+fløde.

Tilsæt blåskimmelosten og rør den ud i sovsen, lidt ad gangen, til smagen passer.

Hvis det er nødvendigt, kan sovsen jævnes med maizena, og evt tilsættes sovsekulør.
SERVERING
Skær kødet i skiver, og server, evt. med grøntsagerne 'ved siden af' (hvis du ikke har blendet dem i sovsen). Hvide kartofler, kartoffelmos, ris og/eller godt brød gives til. Godt mørkt øl, eller en kraftig rødvin passer fint til.
SPARERÅD
Smager ganske fortrinligt dagen efter...
 
TIPS / INFO FRA VORES LEKSIKON
 
BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på Okseklump Nygaard fra Maduniverset.dk i kategorien Gryderetter opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Okseklump Nygaard, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Påske opskrifter
Følg Maduniverset
sæson lige nu hjemmelavede-karrysild.jpg 6792-grillet-lammekoelle.jpg 10909-paaskeaeg-med-marcipan-karamel-ingefaer-Dulce-de-Leche.jpg
Påskeopskrifter alt fra påskeæg til karrysild
Se opskrifter her
hvid streg 2
10584-syltet-ramsloeg-knopper.jpg 10765-ramsloegpesto.jpg 10932-ramsloegssalt.jpg
Næste
Ramsløg, voksner lige nu i naturen, prøv opskrifter med den gode gamle danske urt
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Trylledej (ikke spiseligt)     Påskekyllinger af kogte æg     Svampet kanelkage     Grillspyd     Hjemmelavet modellervoks     Fondue     Tvebakkekage     Nemme pølsehorn     Ufo'er     Mælkesnitter     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Muffins med kokos, chokolade og nødder     Gulerodskage (Rå)     Grovboller     LCHF boller (cloud bread)     Indbagt laks med butterdej eller fillodej (SUND)     Grov go'e boller     Hurtig boller (skal ikke hæve)     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Skøn snasket chokoladekage - nem at lave     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]