500 g. skinkeinderlår i tern
2 dåser flåede tomater
2 løg ca. 50 g. pr. stk.
2 fed hvidløg
ca. 250 g. champignon
1 citron
evt. 1 lille stk. hel kanel
salt og peber
evt. 2 dl bouillon
frisk oregano, merian, basilikum eller persille
Bagte katofler:
800 g. små katofler
Skær katoflerne i halve eller kvarte og læg dem på bagepapir på en bageplade.
Krydr med slat og peber.
Bag katoflerne i ovnen ved 225 grader til de er møre, ca. ½ time.
Dup kødet tørt med køkkenrulle.
Bring de flåede tomater i kog i en gryde.
Kom kødet i - det skal lige været dækket af væske.
Skru ned til svag varme, når retten koger.
Tilsæt hakkede løg, knust hvidløg, champignon i skiver, et stykke citronskal (f.eks. skåret med en katoffelskræller), evt. kanel samt salt og peber.
Læg låg på og kog kødet mørt, ca. 30 min.
Tilsæt evt. bouillon, hvis der mangler væske.
Pynt med kryddergrønt ved servering