opskrifter
Søg i 12.590 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej
UPDATE: 21.05.19 vi er nu ca. 75% færdig med den nye hjemmeside :)
Opskrifter   › Madopskrifter   › Fastelavnsboller med ymer

Fastelavnsboller med ymer

Fastelavnsboller med ymer
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(119)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
Fastelavnsboller med ymer
10.618
Visninger
192
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



DU SKAL BRUGE
Dej
1 dl vand
1 dl ymer
50 g gær
500 g hvedemel (ca. 6¼ dl)
100 g blødt smør
1 tsk salt
1 spsk sukker
1 æg

Creme
2 æg
2 spsk sukker
2,5 dl mælk
1 spsk maizena
1/2 tsk vanillesukker eller korn fra ½ stang vanilje

Glasur
100 g florsukker (ca. 2 dl), kakao, vand


SÅDAN GØR DU
Dej:
Bland tilpas varmt vand og ymer så blandingen er lillefingervarm. Hæld den i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 40 minutter.

Creme: Pisk alle ingredienserne sammen og varm blandingen op enten i en mikroovn ved skiftevis kortvarig opvarmning og piskning eller ved at bringe blandingen i kog i en gryde under piskning. Lad cremen køle af - rør af og til.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen ud til en firkantet plade (ca. 40 x 50 cm). Skær dejpladen igennem på hver led, så der bliver 20 firkanter (ca. 10 x 10 cm). Læg ca. 1 spsk creme på hver firkant.

Saml dejen om fyldet til små "pakker". Klem sammenføjningerne godt sammen så cremen ikke kan løbe ud. Form "pakkerne" til boller (rul dem forsigtigt i hånden) og stil dem med sammenføjningerne nedad på plader med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 10 min.

Pensl bollerne med smeltet smør og bag dem midt i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter og lad dem køle af.

Glasur: Rør florsukker, evt. kakao og vand sammen og fordel glasuren på bollerne.

Variation: Læg ca. 1 tsk grofthakket, mørk chokolade på hver portion kagecreme - før dejstykkerne foldes til små "pakker". Pynt med sigtet florsukker
 
BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på Fastelavnsboller med ymer med billede fra Maduniverset.dk i kategorien Andet opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Fastelavnsboller med ymer, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Opskrifter med frugt
sæson lige nu
Lækre søde pære
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Husk at bruge de lækre kvæder
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Svampet kanelkage     Røræg i ovn     Kagecreme (lagkage) lavet på maizena     Helstegt grillet oksefilet     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Grillet vildt dyrekølle     Helstegt Oksestriploin     Blommetrifli     Fersken suppe (den er genial)     Raclette med det hele     langtidsstegt grillet vildsvinekølle     Græskar pommes frites     Porrer i fad med oksekød     Kanelsnegle kagemand     Tunmousse      Kogning af majs     Nemme pølsehorn     Grønkålssalat med mandler og æbler     Gulerodskage (Rå)     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]