1 kg. kartofler i 0,5 cm. skiver
300-400 g. håndfanget kantarel, kun hatten eller Karl Johan
2 løg, skivet, og brudt i løse ringe
2 stilke bladselleri, finskåret
Mælkeprodukt-fløde, madlavningsfløde, sødmælk
Ost, cheddar, tex-mex, eller mozzarella
Kød som serveres til, frikadelle, bøf, kotelet ell. a.
I et smurt ovnfast fad lægges lagvis:
Kartofler og lidt løgringe, drys med selleri, og derpå et lag kantarel,Karl Johan, eller anden SPISESVAMP.
Gentages efter fadets dybde, slut med kartofler.
Hæld 0,5L mælkeprodukt over, og læg låg på.
Bages i ovn i ca. 1 time, til kartoflerne er møre.
Stil det ildfaste fad på bagepapir, mælk/fløde kan være svært at dosere. Når retten er klar tages den ud af ovnen, og drysses med reven ost, og låget lægges på, i ca, 5 minutter, til osten er smeltet.
Retten er ret smagsneutral, kan serveres med næsten alle former for kød, har ikke selv forsøgt med fisk.
Det ildfaste fad smækkes på bordet. Kan serveres med
salat, lun pita med jalapeno og ost, ciabatta.....
Fantasien sætter grænsen.