opskrifter
Søg i 12.564 opskrifter
i
OPRET BRUGER (Pt. ikke muligt, ny hjemmeside er på vej)
Opskrifter   › Madopskrifter   › Papayasalat

Papayasalat

Papayasalat
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(135)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
Papayasalat
7.871
Visninger
165
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



DU SKAL BRUGE
1 lille, ung papaya på ca. 300-400 g.
8-10 cherry tomater
5-10 røde mellemstore chili (Prik kii nuu)
1 spsk. jordnødder (uden salt)
5 fed hvidløg
2-3 lange slangebønner (Thua fahk yao)
1 spsk. tørrede rejer (Gung haeng)
1-2 spsk. fiske sovs (Nahm plah)
2 spsk. citron- eller limesaft
1 tsk. sukker
sprøde salatblade
en stor morter med støder
en skarp kniv
en ske


SÅDAN GØR DU
Forberedelse...

Skræl papayaén og skyl den godt. Skrab frøene ud.

Hold papayaen i den ene hånd, så den vender opad. Med den skarpe æg af en lang kniv (ikke bølget) skal du nu gentagne gange slå ned i papayaen i dennes længderetning. Når du har gjort det 10-12 gange skal du, stadig med den skarpe kniv, 'skrælle lange strimler af papaya af. (Forestil dig at du skulle skære barken af en pind i lange tynde strimler.) Gentag nu processen på samme måde indtil du har hakket hele papayaen til lange tynde strimler. Jo tyndere og længere strimler du kan lave, jo bedre resultat får du.- men det er ikke nemt !

Alternativt kan du rive papayaen på et råkostjern, eller et juliennejern, men det er svært at få lange strimler på et sådant.
Tørrist jordnødderne på en varm pande eller wok til de bliver lysebrune
Skær tomaterne i halve
Knæk bønnerne i ca 3-4 cm lange stykker

Tilberedning...

Kom chilli og hvidløg i morteren og stød det grundigt. (pas på at chilien ikke sprøjter op i øjet!)
Tilsæt de ristede jordnødder og de tørrede rejer og stød dem let.
Samtidigt med at du støder i morteren skal du nu tilsætte papayastrimler, slangebønner, tomater, citronsaft, sukker og fiskesovs
Vend salaten rundt i morteren flere gange med en ske samtidig med at du støder.

Tips...

Pas på ikke at støde ingredienserne helt i stykker. Rettens styrke er dens friskhed og sprødhed som kun opnås ved at støde med nænsom hånd. I stedet for at støde i papayaen kan du blande alle ingredienserne grundigt sammen med hånden stukket ned i en plastikpose. (For ikke at få chili på fingrene) Sørg blot for at saften fra tomaterne er presset ud i salaten.

Det er meningen at denne ret skal være MEGET stærk. De 5-8 chili er vejledende. Du er nødt til selv at eksperimentere med hvor meget du synes at du kan tåle.
SERVERING
Anret papayasalaten på en bund af sprøde salatblade og pynt med et par cherrytomater og evt. lidt af slangebønnerne Spises i Thailand ofte blot som et lille mellemmåltid men kan sagtens indgå som en af flere retter i en større middag. Se også "Thaikøkkenet": http://retsloff.dk/tk_opskrifter.htm
Papayasalat - 10135-somtham.jpg
 
 
BRUGERNES KOMMENTAR


Skriv en kommentar som gæst eller log ind/opret gratis bruger



Hvad er: 3 + 5 =
Log ind hvis du vil have tilsendt en mail, når nogen skriver en kommentar.

En administrator fra Maduniverset skal først godkende din kommentar før den kan ses på siden (hvis du logger ind, bliver din kommentar vist med det samme)



Log ind eller opret dig som bruger GRATIS på Maduniverset.dk for at skrive et svar eller spørgsmål som omhandler Papayasalat opskriften eller tilføje dine favorit opskrifter så du altid ved hvor du har dem, samt familie og venner vil kunne have glæde af opskrifterne.

 
 
Denne gode opskrift på Papayasalat med billede fra Maduniverset.dk i kategorien Fedtfattige opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Papayasalat, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Halloween opskrifter
sæson lige nu
Halloween 31 okt. - farlige hekse og spøgelser :)
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Sæson for vildt - dådyr, fasan m.m.
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset



Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Broccoli tærte     Gift affald.. (halloween heksedrik)     Krydret Roastbeef Med Creme Fraiche, Feldsalat Og Mangosalat     Blødende chokoladekage     Piment sauce     Svampet kanelkage     Forloren hare m ribs-flødesovs     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Kalkunret i pande     dejlige små brune kartofler     lagkage med råcreme & frugt     Kvædemarmelade     Cajun indbagte rejer     Sunde kyllingefrikadeller     Blødende hænder     Pil selv reje mad     nem spejlæg      Omelet m. skinke og ost     Indbagt rejer     Græske frikadeller     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+
Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [
Kontakt]